Društvo

(FOTO) Svaka čast doktorima: U bijeljinskoj bolnici uspješno operisan KARCINOM PROSTATE

U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" uspješno je operisan karcinom prostate kod šezdesetčetvorogodišnjeg pacijenta iz Ugljevika, a složeni zahvat izveo je stručni tim Klinike za urologiju Vojnomedicinske akademije iz Beograda, uz asistenciju bijeljinskih urologa.

(FOTO) Svaka čast doktorima: U bijeljinskoj bolnici uspješno operisan KARCINOM PROSTATE
FOTO: SRNA

Specijalista urologije u bijeljinskoj bolnici Ljubinko Petković rekao je da se radikalna prostatektomija ne radi rutinski na teritoriji Republike Srpske, već se pacijenti većinom upućuju na zračenje ili se radi uz angažovanje stručnih konsultanata iz Srbije.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Uz doktore Aleksandra Spasića i Ivicu Nikolića, dva vrsna urologa sa Klinike za urologiju VMA, u narednom periodu naš tim će se obučavati za operativne tehnike koje se trenutno ne obavljaju kod nas, a koje imamo u planu uvesti u redovnu proceduru – naveo je Petković.

On je rekao da je dolazak stručnog tima iz Beograda omogućen zahvaljujući nastojanju menadžmenta ove zdravstvene ustanove za unapređenje operativne urologije.

Nakon operacije, održan je sastanak operativnog tima sa rukovodstvom bijeljinske bolnice na kojem je dogovorena dalja saradnja.

Direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović rekao je da će i u narednom periodu dovoditi stručnjake koji će unapređivati oblast urologije, a najavio je ulaganja i u druge grane medicine.

Pročitajte još

Urolozi sa VMA rekli su da bijeljinska bolnica ima odlične tehničke uslove, odličnu operacionu salu i osoblje.

Iz Bolnice “Sveti vračevi” navode da je saradnja sa urolozima sa Klinike za urologiju VMA do sada bila veoma uspješna u pogledu uvođenja litotripsije, laserskog razbijanja kamena u mokraćnoj bešici i ureteru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu