Hronika

(FOTO) "Tražim te u sjećanju, mirno spavaj kćeri moja" Bolne riječi oca studentkinje Ivane koja je brutalno ubijena KIDAJU DUŠU

Ivana Krivokapić (26) brutalno je ubijena prije više od godinu dana u iznajmljenom stanu na Zvezdari, a za osumnjičenim, inače njenim emotivnim partnerom Jetmirom Gočajem (24) i dalje se traga.

Ivana Krivokapić
FOTO: INSTAGRAM, FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Porodica ubijene djevojke je neutješna, i na društvenim mrežama svako malo osvanu tužne riječi i osjećanja.

– Naiđe tako trenutak.. teži od kamena.. nema tog konca kojim se može zakrpiti duša iskidana.. kad pogled zaboravi na riječi.. kad mi nešto nedostaje, lako naučim živjeti bez toga, ali kad mi neko nedostaje.. ne naučim nikad.. tražim te u sjećanju.. mirno spavaj kćeri moja – napisao je na društvenim mrežama Slobodan Krivokapić, otac ubijene djevojke.

Kako dalje navodi neutješan otac, sjećanja su sada najljepši trenuci njegovog života koja dolaze da ga podsjete na nešto najljepše.

– Može li više biti nade? Može li biti sreće u ovom životu tuge? Nadam se.. čekam, dani su dugi.. noći još duže tišina srce lomi.. sjećanja su najljepši trenuci života. Dolaze da te podsjete na nešto najlepše. Zato, nemoj mi zamjeriti što te se sjetim, tebi ne može da smeta ali meni puno znači – napisao je on.

Desetine komentara mogu se vidjeti ispod ove objave, a mnogobrojni pokazuju iskrenu tugu za Ivanom.

Kako je Blic ranije pisao, tragična vijest o brutalnom ubistvu studentkinje Ivane Krivokapić (26) potresla je javnost. Nakon dvije nedjelje istrage, otkriveno je da je djevojka bila žrtva ubistva, a kao osumnjičeni za ovaj zločin identifikovan je njen partner, Jetmir Gočaj (24). Brutalnost ovog zločina dodatno je uznemirila javnost, a posebno činjenica da je ubica uspio da pobjegne bez većih napora, ostavljajući za sobom trag misterije i straha.

Ivanin ubica je, za sada, uspio izmaći pravdi, uprkos međunarodnoj potjernici. Ipak, situacija ostaje kompleksna, a porodica nastavlja svoju borbu za pravdu i istinu u vezi sa smrću njihove voljene Ivane.

– Ubici naše Ivane samo će Bog suditi – rekao je ranije za Blic neutješan Miodrag Krivokapić, stric svirepo ubijene studentkinje.

Pročitajte još

Braća je pronašla nakon što se danima nije javljala

Ivana se danima nije javljala na telefon, kada su zabrinuta braća odlučila da odu do njenog stana na Zvezdari 24. decembra 2022.godine. Morali su da razvale vrata stana i tada su zatekli tijelo nesrećne djevojke.

Djevojka je zatečena otkopčanih pantalona i podignute bluze sa vidljivim modricama po vratu. Kasnije se ispostavilo da je imala povrede i na prstima šake, što ukazuje da se borila sa svojim ubicom.

Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je riječ o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti. U stanu nije bilo tragova premetačine, te se naizgled nije moglo odmah posumnjati na težak zločin.

Obdukcija otkrila mračan epilog

Tog 30. decembra prošle godine Više javno tužilaštvo je saopštilo rezultate obdukcije sa toksikologijom, koji su potvrdili da je studentkinja ubijena. Ipak, tada je saopšteno da je osumnjičeni nepoznata osoba.

Sumnja se da je, za sada nepoznata osoba Ivanu Krivokapić ubila tako što ju je ugušila davljenjem. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog djela i traga za počiniocem – saopšteno je tada.

Ipak, jedna osoba je u trenucima nakon ubistva Ivane posebno ubirala pažnju javnosti i isticala se.

Jetmir Gočaj je aktivno na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa ubijenom studentkinjom, uz srceparajuće poruke opraštanja. Gočaj je sve vrijeme glumio da je tužan, kao i da pati, sve dok policija nije rasvijetlila slučaj.

Jetmir Gočaj Jelena Krivokapić
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Nakon 20 dana ubica je identifikovan

Nakon 20 dana od ubistva, utvrđeno je da za Ivanino ubistvo osumnjičen Jetmir Gočaj (24). To je zvanično i saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu 13. januara.

– U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor – naveli su iz Tužilaštva.

Kako su naveli, sumnja se da je Jetmir, 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 ubio Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu