Svijet

(FOTO) Ukrali jahtu sa lažnim pasošima, a potom nestali: Jedrilica ukradena na Jadranu pronađena na DRUGOM KRAJU SVIJETA

Skupocjena jahta Hanse 588 koja je ljetos ukradena u Hrvatskoj, a potom nestala sa radara, pronađena je 14. jula na drugom kraju svijeta!

(FOTO) Ukrali jahtu sa lažnim pasošima, a potom nestali: Jedrilica ukradena na Jadranu pronađena na DRUGOM KRAJU SVIJETA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Jahta, koju su dva para iznajmila u Hrvatskoj 8. jula, pronađena je kod Brazila nakon više od četiri mjeseca potrage. U toku je istraga o tome gdje je brod bio sve vrijeme i kako je završio toliko daleko od Jadranskog mora.

Kompanija “Mischief sailing” zahvalila se svim pomorcima koji su pomogli u potrazi.

FOTO: VIJESTI/YOUTUBE SCREENSHOT
FOTO: VIJESTI/YOUTUBE SCREENSHOT

U toku istraga

– Sve je riješeno uz pomoć društvenih mreža i oštrog oka budnih nautičara koji su uočili jahtu. Nikada im se ne možemo dovoljno zahvaliti na njihovoj odlučnosti da osiguraju da vlasti istraže brod za koji su mislile da je naš i što su nas doveli u kontakt sa pravim ljudima koji bi mogli da pomognu u narednim koracima da je vrate. Svima vama, znate ko ste, veliko hvala – navodi se u saopštenju kompanije.

Pročitajte još

Koristili lažne pasoše

Dva para, podsjetimo, iznajmila su jahtu u Hrvatskoj 8. jula, a svaki trag im se izgubio 14. jula uveče kad su isključili uređaj za praćenje. Potom su viđeni kod Sivote u Grčkoj.

Menadžer kompanije ranije je rekao da su prilikom iznajmljivanja jahte korišćeni lažni pasoši.

– Iznajmio sam im jahtu 8. jula u Hrvatskoj. U pitanju su dva para koja su unajmila i skipera. Zaputili su se ka ostrvu Korčula gdje su 14. jula naveče iskrcali skipera i isključili uređaj za praćenje i od tada im se gubi svaki trag – ispričao je Šupić kad je jahta nestala, prenosi Blic.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu