Sudbine

(VIDEO, FOTO) "Vjera mu je bila stamenija od hercegovačkog kamena i šira od banatske ravnice" Krst i žito nose unuci Gavrilo i Miloš, tužne scene na sahrani Milovana Glogovca

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, umro je nakon kraće bolesti, a danas je sahranjen.

Sahrana Milovan Glogovac
FOTO: : ZORAN ILIĆ / RINGIER

Otac Milovan Glogovac radni vijek proveo je u Pančevu.

Emotivni govor na njegovoj sahrani održao je Milovanov prijatelj i sveštenik i tom prilikom rekao da je Glogovac spoznao Hrista još u djetinjstvu.

– U knjizi njegovog života piše da se prota Milovan upoznao sa Hristom kao dijete i ostao sa njim vječno da živi. Bio je primjer nepokleka, odanosti Hristu i pravdi njegovoj. Snaga njegovog primjera bila je jača od bilo koje riječi. Svojim životom je svjedočio Hrista, ne samo životom, nego svojom rječju. Dostojanstven i postojan u molitvi, radujući se sa radosnima i žaleći sa ožalošćenima. Svojim problemima nikada nije htio da opterećuje druge. Neizmjerno se žrtvovao za sve one koji su izbjegli sa svojih ognjišta. Sve vrijeme je prota Milovan nosio u svome srcu nosio Hristovu riječ. Vjera mu je bila stamenija od hercegovačkog kamena i šira od banatske ravnice. Rastanak sa prerano preminulim sinom Nebojšom, Milovan i Milena su teško podnijeli, ali nisu bili neutješni, Gospodu su se molili da se sa njim sastanu u carstvu nebeskom.

Sahrana Milovana Glogovca
FOTO: LOLA STOJANOVIĆ/RINGIER
Sahrana Milovana Glogovca
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER
Sahrana Milovana Glogovca
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER
Sahrana Milovana Glogovca
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Pročitajte još

Opjelo i ispraćaj održani su u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju. Prije pet godina tu je pokopana i njegova supruga Milena.

U tužnoj povoci unuci protojereja-stavrofora, Gavrilo i Miloš nosili su djedi krst i žito.

Na sahranu su takođe stigle i prva žena Nebojše Glogovca Mina, kao i Milica Glogovac, druga supruga našeg pokojnog glumca.

Milovan Glogovac je rodom iz Dramiševa kod Nevesinja, a njegova supruga Milena (djevojačko Samardžija) je iz Nevesinja. Poslije završene Osnovne škole upisao bogosloviju “Svetog Save” u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom.

Inače, Milica Glogovac, supruga pokojnog glumca Nebojše Glogovca, se juče oprostila emotivnom porukom od Milovana Glogovca, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu