Zabava

Fotografija Darije Kisić bez iskrivljenja: Mnogi se pitaju kakvu poruku ovim postupkom ministarka šalje mladima (FOTO)

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, juče je na svom Instagram profilu podijelila 3 fotografije sa glasačkom mjesta, gdje je obavila svoju građansku dužnost i izašla na referendum.

Fotografija Darije Kisić bez iskrivljenja: Mnogi se pitaju kakvu poruku ovim postupkom ministarka šalje mladima (FOTO)
FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ipak, jedna fotografija od te tri postala je viralna zbog toga što je ministarka u želji da sebe suzi, kako bi napravila struk i liniju “pješčani sat”, potpuno izdeformisala prostor oko sebe, a ponajviše vrata, koja su zadobila krivudavi oblik.

Njeni pratioci odmah su uočili nepravilnost i skrenuli joj pažnju na to u komentarima, nakon čega je ona brzinski izbrisala fotografiju, mada je već tad “šteta” bila načinjena.

FOTO: BLIC SCREENSHOT
FOTO: BLIC SCREENSHOT

Slika je odmah počela da se širi društvenim mrežama i postala sinonim za ono što žene ne treba da rade, jer su već dovoljno lijepe same po sebi.

Fotografija koju je Kisić Tepavčević pokušala da “popravi” u fotošopu i prije izmena u pomenutom programu bila je slika i prilika normalnog i prirodnog, pa je samim tim čudnije što je ona riješila da se okrene doradi.

FOTO: BLIC SCREENSHOT
FOTO: BLIC SCREENSHOT

Današnja kultura, koja se plasira preko Instagrama i ostalih društvenih mreža, gdje su sve žene mršave, tanke, visoke, sa malim nosićima, istaknutim jagodicama, provučene kroz isti filter, daje pogrešnu sliku kako nas samih, tako i sistema vrijednosti, pa poruka koju je ministarka poslala svojim “manevrom” u fotošopu, ne može se smatrati za njen najbolji potez.

Postavlja se pitanje, kao jedna uspješna, samosvjesna i lijepa žena, kakvu poruku je poslala ovim svojim potezom svim djevojkama širom Srbije.

Šta će one misliti kada čak i jedna ministarka ima potrebu da retušira vlastite fotografije, a ne da pokaže sav raskoš prirodnog i onog što je normalno, piše Blic.

Prihvati notifikacije