Kultura

Galerija na otvorenom: Uz zvuke tambure park postaje slikarski atelje

Drugi ciklus kulturno-turističke manifestacije „Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke“ održaće se sutra u parku Petar Kočić, sa početkom u 19 časova.

Galerija na otvorenom: Uz zvuke tambure park postaje slikarski atelje
FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRBIJA

Banjalučki slikari će u tročasovnoj interakciji sa publikom stvarati nova likovna djela i tako ponovo svrstati Banjaluku u red evropskih gradova koji svoje javne površine u ljetnim mjesecima ustupaju umjetnicima.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Gradski tamburaški orkestar, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, sa solistima Petrom Golubović i Aljošom Đumićem, a Dječiji hor “Jazavac” nastupiće kao gost koncerta.

U likovnom dijelu programa učestvuju akademski slikari Toni Ostojić, Paša Gicić, Saša Bogdan i Mira Nogo, koje predvodi Marin Milutinović Maki, dekan Fakulteta lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka (NUBL).

Banjalučki slikari će tokom trajanja manifestacije izložiti i svoja djela koja su nastala u ranijem periodu, čime će cijeli park dobiti izgled slikarskog ateljea – galerije na otvorenom prostoru.

Podsjećamo, ova manifestacija se realizuje već treću godinu zaredom, a Grad Banjaluka je podržao ovaj događaj kroz Kalendar turističkih manifestacija za 2021. godinu.

Prihvati notifikacije