Društvo

Galić na otvaranju novog mosta: Bolji uslovi za graničnu kontrolu nego na većini prelaza

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je izgradnja graničnog prelaza Svilaj od ogromnog značaja, posebno radi bržeg protoka ljudi i robe, a samim tim i značajnijeg uticaja na privredne aktivnosti.

Galić na otvaranju novog mosta: Bolji uslovi za graničnu kontrolu nego na većini prelaza
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH

On je naglasio da će ova policijska agencija obavljati poslove granične kontrole u mnogo boljim uslovima nego na većini drugih prelaza.

– Pripadnici Granične policije BiH nastaviće da aktivno rade na borbi protiv prekograničnog kriminaliteta – rekao je Galić, koji je prisustvovao svečanom otvaranju Graničnog prelaza i mosta Svilaj.

Pročitajte još

Galić se sastao i sa pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, načelnikom Terenske kancelarije Sjeveroistok Perom Milivojevićem, pomoćnikom načelnika Anđelkom Mikićem i komandantom Jedinice granične policije Brod Miloradom Plavšićem, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Sastanak je održan povodom aktuelnog otvaranja Graničnog prelaza i mosta Svilaj, te obaveza i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u vezi sa borbom protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i premijer Hrvatske Andrej Plenković svečano su danas otvorili most Svilaj na rijeci Savi koji povezuje BiH i Hrvatsku, koji će od danas biti u funkciji za međunarodni promet putnika.

Prihvati notifikacije