Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Galijašević: Izetbegović ne predstavlja BiH, ova zemlja nije njegova svojina

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević smatra da je BiH još nestabilna, konfliktima bremenita društvena i politička zajednica, sredina u kojoj narodi ili građani, po mišljenju stranaca, nisu dosegli dovoljnu zrelost da bi mogli samostalno rješavati svoje ključne probleme.

U autorskom tekstu, objavljenom na portalu “Analitičkog foruma”, Galijašević navodi da je jasno da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne predstavlja BiH, da ova zemlja nije njegova svojina, te da o tome otvoreno govore i Bošnjaci.

On je dodao da je, prema pouzdanim izvorima, Tužilaštvo BiH primilo obiman materijal protiv Izetbegovića za “višemilionsku i višegodišnju pljačku novca”.

Galijašević u tekstu navodi da je najveća korupcija ikada napravljena i organizovana u BiH u ratnom i poratnom vremenu krađa humanitarne pomoći u vrijednosti višoj od pet miliona dolara i vojničkih plata takozvane Armije BiH u visini višoj od 20 miliona maraka, koja je organizovano otkupljena za dva odsto nominalne vrijednosti od vojnika da bi sa tim ogromnim novcem bila prisvojena sva imovina u državnom vlasništvu.

– Političko nasljeđe Alije Izetbegovića nastavilo je da živi kroz njegovu stranku i “princa islamizma” sina Bakira. Odreći se Alije, svoga oca, Bakir nije ni mogao, ni htio, jer i stranku i nacionalno liderstvo dobio je na tom nasljeđu, a ne na svojoj sposobnosti. Nije se odrekao ni one Bosne koja predstavlja amanet njegovog oca, koga često ističe kućni prijatelj dinastije Izetbegović, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Zahvaljujući tom političkom testamentu, saradnja militantnog islamističkog faktora u regionu Balkana je na najvišem nivou, personalno i organizaciono – naveo je.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO