Hronika

"ČEKAM TE LJUBAVI" Potvrđena optužnica, Straživuk prijetio da će UBITI SUDIJU

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Siniše Straživuka (51) kojom se tereti za prijetnje ubistvom sudiji tog suda Snježani Kudrić, koja je bila predsjednik vijeća u procesu koji se protiv Straživuka vodi u okviru predmeta “Trezor”.

"ČEKAM TE LJUBAVI" Potvrđena optužnica, Straživuk prijetio da će UBITI SUDIJU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Siniša Straživuk

Optužnicom, Straživuk se tereti za napad na sudiju ili javnog tužioca.

Optuženom se stavlja na teret da je 3. novembra prošle godine preko Vajbera ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci. To je učinio tako što je od 14.54 do 22.18 časova sa svog mobilnog telefona slao poruke na njen mobilni telefon, koje je ona shvatila kao ozbiljne prijetnje – saopštilo je Republičko javno tužilaštvo RS.

Prema nezvaničnim informacijama Stražuvik je Kudrićki tog dana između otalog napisao i “Gdje si ljubavi, čekam te”. Potom je usljedila otvorena prijetnja: “Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti!” – napisao je Straživuk.

Na ročištu za pritvor tužilac Slobodan Ćelić je ranije rekao da pomenute poruke, kao i drugi dokazi ukazuju da je Straživuk počinio djelo za koje je osumnjičen. Pojasnio je da pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol palica, a u džepu čakija.

– Pronađeno je više mobilnih telefona, ali nisu pronađeni predmeti kojima je prijetio ubistvom sudiji – rekao je Ćelić.

Straživuk je tvrdio da se udvarao sudiji i da je sve bila šala, a ne prijetnja.

–  Sve je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala: “Je li ovo udvaranje ili prijetnja?”. Rekao sam udvaranje – naglasio je Straživuk, dodajući da je poruke slao sa svog telefona i da nije imao saučesnika.

U predmetu “Trezor”, u kojem je Kudrićeva bila predsjednik vijeća, Siniša Straživuk je optužen da je kao član zločinačkog udruženja učestvovao u pljačkama, u kojima je ukradeno skoro milion maraka.