Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ČEKAM TE LJUBAVI” Potvrđena optužnica, Straživuk prijetio da će UBITI SUDIJU

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Siniša Straživuk

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Siniše Straživuka (51) kojom se tereti za prijetnje ubistvom sudiji tog suda Snježani Kudrić, koja je bila predsjednik vijeća u procesu koji se protiv Straživuka vodi u okviru predmeta “Trezor”.

Optužnicom, Straživuk se tereti za napad na sudiju ili javnog tužioca.

– Optuženom se stavlja na teret da je 3. novembra prošle godine preko Vajbera ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci. To je učinio tako što je od 14.54 do 22.18 časova sa svog mobilnog telefona slao poruke na njen mobilni telefon, koje je ona shvatila kao ozbiljne prijetnje – saopštilo je Republičko javno tužilaštvo RS.

Prema nezvaničnim informacijama Stražuvik je Kudrićki tog dana između otalog napisao i “Gdje si ljubavi, čekam te”. Potom je usljedila otvorena prijetnja: “Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti!” – napisao je Straživuk.

Na ročištu za pritvor tužilac Slobodan Ćelić je ranije rekao da pomenute poruke, kao i drugi dokazi ukazuju da je Straživuk počinio djelo za koje je osumnjičen. Pojasnio je da pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol palica, a u džepu čakija.

– Pronađeno je više mobilnih telefona, ali nisu pronađeni predmeti kojima je prijetio ubistvom sudiji – rekao je Ćelić.

Straživuk je tvrdio da se udvarao sudiji i da je sve bila šala, a ne prijetnja.

–  Sve je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala: “Je li ovo udvaranje ili prijetnja?”. Rekao sam udvaranje – naglasio je Straživuk, dodajući da je poruke slao sa svog telefona i da nije imao saučesnika.

U predmetu “Trezor”, u kojem je Kudrićeva bila predsjednik vijeća, Siniša Straživuk je optužen da je kao član zločinačkog udruženja učestvovao u pljačkama, u kojima je ukradeno skoro milion maraka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO