Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Glavni kandidat za premijera Britanije u CENTRU SKANDALA: Uporedio princa Čarlsa sa Hitlerom i ismijavao princezu Dajanu

Svijet
Autor:

Foto: Neil Hall, Will Oliver, Vickie Flores, Andy Rain, Facundo Arrizabalaga / EPA

Nakon skandala koji se desio kada je Majk Gov, jedan od glavnih kandidata za novog premijera Velike Britanije, priznao da je ranije uzimao kokain, došlo je do novog incidenta koji je uzdrmao njegov imidž među konzervativnim poslanicima.

Internetom je počeo da kruži stari snimak na kome potencijalni nasljednik Tereze Mej i upoređuje princa Čarlsa sa Hitlerom i ismijava pokušaje samoubistva princeze Dajane, piše Dejli mejl.

Trenutni ministar životne sredine je 1992. godine nakratko vodio satirični šou program Kanala 4. Tada 25-godišnji Gov se u emisijama šalio na račun homoseksualaca, povećanja penisa, vojske i kraljevske porodice.

U prvoj epizodi Gov je uporedio intervencije princa Čarlsa sa “debatom o prirodi i arhitekturi sa Adolfom Hitlerom”, a zatim je dodao da je razlika u tome što je Hitlerova žena “uspjela da izvrši samoubistvo kada je prvi put pokušala”.

Jednako neukusan bio je i Govov intervju sa penzionisanim generalom ser Antonijem Farah Foklijem o homeseksualnosti u oružanim snagama.

Gov je temu otvorio monologom punim stereotipa, a zatim je dodao da je sve u vojsci osmišljeno tako da “privuče homoseksualce”.

Šale su bile zamišljene kao satira za kasnu noćnu publiku, piše Blic.

Govova komedija je ponovo dospjela u centar pažnje nakon što je on juče poricao da se podsmjevao seksualnom životu i vanbračnim aferama svog protivkandidata Borisa Džonsona da bi skrenuo pažnju javnosti sa svog nekadašnjeg korišćenja kokaina.

Ministar životne sredine je osporavan zbog svog priznanja o korišćenju droge i od tada se bori da svoje vođstvo među torijevcima vrati na pravi put.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO