Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gluhaković: Etno-eko prostori dobijaju na značaju u turizmu Srpske

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković prisustvovao je danas svečanom otvaranju Etno-sela “Usora”, koji je u sastavu Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica”, za koje je naveo da će značajno upotpuniti turističku ponudu Srpske.

Gluhaković je rekao da etno-eko prostori sve više dobijaju na značaju u turističkoj ponudi.

– Ovo je budućnost i ovakvog prostora nema mnogo u Republici Srpskoj. Ova destinacija sigurno će prerasti u reprezent turističke ponude u Srpskoj – izjavio je Gluhaković prije svečanog otvaranja kompleksa, kome je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić.

Gluhaković je najavio podršku ministarstva u promociji objekta, za koji je naveo da će biti uvršten u monografiju svih etno-eko prostora u Srpskoj, koja je u pripremi.

Ministar je rekao da očekuje pomoć i lokalne turističke organizacije s obzirom na to da etno-eko prostori sa gastro ponudom sve više dobijaju na značaju u turističkoj ponudi Srpske.

On je istakao da u ovoj oblasti, u kojoj je evidentirano više od deset etno- lokacija, i dalje primat drži Etno-selo “Stanišići” iz Bijeljine, koje je evidentrialo oko 1.000.000 tranzitnih posjeta.

Predsjednik Sindikata trgovine, turizma i ugostiteljstva Republike Srpske Goran Savanović istakao je da je Banja Vrućica uzoran poslodavac, koji redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima.

On je ocijenio da je riječ o profesionalnom osoblju, s obzirom na to da Teslić ima obrazovnu ustanovu ugostiteljske struke.

Generalni direktor ZTC “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević pojasnio je da se radi o akviziciji kompleksa površine od 3.600 kvadratnih metara, ukupnog iznosa od oko 700.000 KM.

– Imamo namjeru da se ponuda upotpuni avanturističkim sadržajem – lov i ribolov – rekao je Radošević i naveo da će kompleks pretrpjeti određene izmjene kako bi se prilagodio standardima Banje.

On je rekao da će u Etno-selu “Usora” biti zaposleno 15 novih radnika, a da će gastro ponudu upotpuniti prepoznatljive namirnice sa ovog prostora.

Radošević je rekao da je objekat već otvoren da primi domaće i strane goste, koji od sadržaja na raspolaganju trenutno imaju dva otvorena bazena, restoran, te šest smještajnih jedinica.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj, kao i predstavnici lokalne uprave.

Etno-selo “Usora” smješteno je uz regionalni put Tedin Han-Teslić-Bistričak, uz samu rijeku Veliku Usoru, u naselju Milan Polje koje je od kompleksa “Banja Vrućica” udaljeno oko 18 kilometara, a od Teslića oko 26 kilometara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO