Društvo

MANJAK TURISTA U SRPSKOJ Gašić: Tražimo način kako da opstanemo u uslovima pandemije

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je turizam jedna od grana privrede koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa.

MANJAK TURISTA U SRPSKOJ Gašić: Tražimo način kako da opstanemo u uslovima pandemije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Srpska se suočava sa velikim manjkom stranih turista, međutim tražimo alternativne načine i mogućnosti, kako da podržimo naš turizam i opstanemo u ovim uslovima – rekla je Gašićeva, piše Srna.

Ona je dodala da je cilj da se pronađu načini kako da se kriza prevaziđe i koji su to obrasci ponašanja kada je riječ o turistima.

– Cilj je da se Srpska učini sigurnim okruženjem za sve buduće turiste. Ne znamo šta nas očekuje u budućnosti. Nadamo se da će se situacija stabilizovati, ali ako se to ne desi želimo biti spremni – rekla je Gašićeva novinarima.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević kaže da je turizam u Banjaluci pretrpio veliki udar, jer je smanjen broj dolazaka turista.

– Ali, na sve načine se borimo da Banjaluku prikažemo u regionu i Evropi kao jednu od destinacija koje su bile i ostale poželjne – rekla je Radojevićeva.