Zabava

GLUMAC NA ROČIŠTU ZBOG POSJEDOVANJA HEROINA Vidaković u sud došao sam, odmahnuo rukom i imao samo jedan odgovor

Glumac Bane Vidaković pojavio se danas na pripremnom ročištu pred suđenje, zbog neovlašćenog držanja droge.

GLUMAC NA ROČIŠTU ZBOG POSJEDOVANJA HEROINA Vidaković u sud došao sam, odmahnuo rukom i imao samo jedan odgovor
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

Bane Vidaković je na ročište u Palati pravde u Beogradu došao sam, a pred ulazak u sud nije bio raspoložen da razgovara sa novinarima.

Na pitanje šta očekuje kratko je rekao “Ništa”, a na pitanje da li će se izjasniti o krivici odgovorio je “Ma jok” i odmahnuo rukom.

Danas bi na optužničku klupu trebalo da sjedne i M.I. (40), koji je zajedno sa Banetom bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina. Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici, potom će biti raspravljano o dokazima koji će se izvoditi na suđenju.

M.I. je optužen je zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično djelo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Pročitajte još

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu prijeti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada prenijeli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobjegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dvije vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe, prenosi Blic.