Kultura

Glumac sa Daunovim sindromom: Nakon osvojenog Oskara vratio se svom stalnom poslu

Glumac Džejms Martin vraća se svom stalnom poslu nakon što je "An Irish Goodbye" - film u kojem on glumi, osvojio Oskara za najbolji kratkometražni film.

Džejms Martin na dodjeli Oskara
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Osim što je prvi glumac s Daunovim sindromom čiji je film osvojio Oskara, Džejms Martin je ujedno zaposlen i u Starbuksu kao ugostitelj, a strani mediji navode da radi i kao kuvar u jednom restoranu u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.

Na dodjeli ovogodišnjeg Oskara u nedjelju ovaj tridesetjednogodišnji glumac se na pozornici pridružio svom kolegi iz filma “Seamusu O’Hari” te rediteljima Tomu Berkeleju i Rosu Vajtu kako bi preuzeo nagradu za najbolji kratkometražni film.

Pročitajte još

Redatelj Berkelej je na kraju svog govora rekao da je Martinov rođendan i zamolio publiku da mu se pridruže u pjevanju pjesmice za rođendan.

U intervjuu kojeg je Džejms Martin dao ranije za Daili Mail, rekao je da voli raditi kao ugostitelj i kuvar. Razgovarao je i o tome što je glumac s Daunovim sindromom, gdje je objasnio kako svako može glumiti bez obzira na to ima li ovaj sindrom ili ne, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije