Sudbine

Glumica Rada Đuričin smještena u bolnicu "Nije najbolje, pod stalnim je nadzorom ljekara"

Legendarna glumica Rada Đuričin zbog zdravstvenih problema već neko vrijeme leži u bolnici.

Glumica Rada Đuričin smještena u bolnicu "Nije najbolje, pod stalnim je nadzorom ljekara"
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RINGIER

Čuvena glumica Rada Đuričin (88) smještena je u bolnicu “Sveti Sava” zbog demencije. Ona je pod stalnim nadzorom ljekara i prima odgovarajuću terapiju zbog drugih zdravstvenih problema.

– Rada je primljena u bolnicu prije dvadesetak dana. Zbog blagog oblika demencije neko stalno mora da pazi na nju. Donedavno je imala ženu koja ju je čuvala, ali kada joj se stanje pogoršalo, dovedena je u bolnicu, gdje je pod stalnim nadzorom ljekara – priča izvor blizak slavnoj glumici.

Pročitajte još

Radina koleginica i dobra prijateljica Vjera Mujović kaže da je svim srcem uz nju.

– Ona je već nekoliko nedelja u bolnici. Nije najbolje, ali vjerujemo da će njena pozitivna energija učiniti da joj bude bolje. Nažalost, ne idem kod nje jer su sada posjete zabranjene zbog kovida – priča Vjera.

I glumac Irfan Mensur, koji je godinama sarađivao sa Radom, poslao joj je poruku podrške.

– Rada mi je jedna od najdražih koleginica i glumica. Igrala je u nekoliko predstava koje sam režirao, a jedna od njih je “Primadone”, zajedno sa Tanjom Bošković. Rada je jako voljela tu predstavu, a poslednju je odigrala prije tri mjeseca u Crnoj Gori. Nedugo poslije toga požalila mi se da se ne osjeća dobro – kaže Mensur, koji nije želio da priča o Radinim zdravstvenim problemima, piše Iformer.

FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RINGIER
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RINGIER

Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno djelo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i “Selo gori, a baba se češlja”, “Tajne vinove loze”, “Miris kiše na Balkanu”, “Vojna akademija” i mnoge druge.

Prihvati notifikacije