Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Goran Paskaljević: Bojim se da kad sve ovo prođe SVET ĆE BITI JOŠ SEBIČNIJI

Kultura
Autor:

Foto: Dejan Živančević/RAS Srbija

“Moja supruga i ja smo opasnost shvatili veoma ozbiljno. Povukli smo se na vrijeme u naš stan u Ičićima kod Opatije. Ovdje barem imamo terasu, pa je lakše podnijeti samoizolaciju. Čitamo. Gledamo filmove, slušamo muziku…”

Ovako za Blic proslavljeni filmski reditelj Goran Paskaljević opisuje kako provodi ove dane borbe protiv virusne pošasti koja je zahvatila čitav svijet.

Svjetski kritičari su ga opisivali kao “balkanskog humanistu” i “majstora velikih filmova o malim ljudima”, a on sam kaže da ne može još ni da pretpostavi sve moguće posljedice koje će ova pandemija ostaviti na svijet i ljude.

– Ne znam šta će biti kada se virus primiri… U skoro otrežnjenje na globalnom nivou, sumnjam… Bojim se, zapravo, biće svijet još više sebičan, pogotovo oni bogati. U ekonomskoj krizi i depresiji koja slijedi, totalitarizam će prevladati, ultradesne snage će dobiti krila. Volio bih da griješim! – kaže Paskaljević.

Na nedavnom Festu bila je ovdašnja premijera njegovog filma “Uprkos magli”, koji je radio u Italiji. U planu je da u Srbiji počne i rad na filmu “Mačiji krik”, ali je te planove zasad odložila pandemija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO