Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GOST U BANJALUCI Ambasador Kine posjetila Konfucijev institut

Banjaluka
Autor:

Foto: UNIBL/RAS Srbija

Ambasador NR Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo, posjetila je Konfucijev institut  Univerziteta u Banjaluci, te izrazila zadovoljstvo uspjehom i napretkom u ovog radu instituta.

Ambasador Bo, je tom prilikom razgovarala sa rektorom Univerziteta, Radoslavom Gajaninom, kineskom direktoricom Konfucijevog instututa, Jing Cai i rukovodstvom Fakulteta političkih nauka UNIBL.

Ambasador Čen Bo je izrazila zadovoljstvo brzim razvojem Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta, koji je kako kaže nadmašio očekivanja.

– Za taj razvoj veliki značaj ima podrška institucija Republike Srpske, kao i Rektorata Univerziteta, te zalaganje dvije direktorice Konfucijevog instituta, što je dovelo do značajnih rezultata – rekla je ambasador Bo.

Rektor Gajanin zahvalio je ambasadoru za pomoć i podršku, kako za osnivanje, tako i za razvoj i unapređenje Konfucijevog instituta na UNIBL, te podršci na provođenju njegovih aktivnosti.

– Od osnivanja u Institutu je realizovan veliki broj aktivnosti, kao što je izučavanje kineskog jezika, organizovana predavanja o različitim temama o kineskoj kulturi, tradiciji i običajima-naveo je rektor Gajanin i istakao da su poseban značaj imale aktivnosti usmjerene na uspostavljanju veze između univerziteta u Banjaluci i Kini, te da je u tu svrhu potpisano i nekoliko sporazuma o saradnji.

– Konfucijev institut omogućio je i posjetu delegaciji Vlade Republike Srpske institucijama u Kini i Univerzitetu tehnologije i obrazovanja u Tjen Đinu, kao i posjetu delegacije Banjaluke predstavnicima Tjen Đina –  kaže rektor Univerziteta.

Kineski direktor Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta Cai Jing, zahvalila je Vladi Republike Srpske, Ambasadi Kine u BiH i svima koji su podržali rad Konfucijevog instituta.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO