Banjaluka

GOST U BANJALUCI Ambasador Kine posjetila Konfucijev institut

Ambasador NR Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo, posjetila je Konfucijev institut  Univerziteta u Banjaluci, te izrazila zadovoljstvo uspjehom i napretkom u ovog radu instituta.

GOST U BANJALUCI Ambasador Kine posjetila Konfucijev institut
FOTO: UNIBL/RAS SRBIJA

Ambasador Bo, je tom prilikom razgovarala sa rektorom Univerziteta, Radoslavom Gajaninom, kineskom direktoricom Konfucijevog instututa, Jing Cai i rukovodstvom Fakulteta političkih nauka UNIBL.

Ambasador Čen Bo je izrazila zadovoljstvo brzim razvojem Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta, koji je kako kaže nadmašio očekivanja.

Za taj razvoj veliki značaj ima podrška institucija Republike Srpske, kao i Rektorata Univerziteta, te zalaganje dvije direktorice Konfucijevog instituta, što je dovelo do značajnih rezultata – rekla je ambasador Bo.

Rektor Gajanin zahvalio je ambasadoru za pomoć i podršku, kako za osnivanje, tako i za razvoj i unapređenje Konfucijevog instituta na UNIBL, te podršci na provođenju njegovih aktivnosti.

– Od osnivanja u Institutu je realizovan veliki broj aktivnosti, kao što je izučavanje kineskog jezika, organizovana predavanja o različitim temama o kineskoj kulturi, tradiciji i običajima-naveo je rektor Gajanin i istakao da su poseban značaj imale aktivnosti usmjerene na uspostavljanju veze između univerziteta u Banjaluci i Kini, te da je u tu svrhu potpisano i nekoliko sporazuma o saradnji.

– Konfucijev institut omogućio je i posjetu delegaciji Vlade Republike Srpske institucijama u Kini i Univerzitetu tehnologije i obrazovanja u Tjen Đinu, kao i posjetu delegacije Banjaluke predstavnicima Tjen Đina –  kaže rektor Univerziteta.

Kineski direktor Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta Cai Jing, zahvalila je Vladi Republike Srpske, Ambasadi Kine u BiH i svima koji su podržali rad Konfucijevog instituta.