Banjaluka

"GRAĐANSKA PATROLA" Najviše prijava se odnosi na kvarove na uličnoj rasvjeti

Građani su u proteklih sedam dana putem aplikacije „Građanska patrola“ te prijavljivali uočene nedostatke na javnoj infrastrukturi, od javne rasvjete do začepljenih odvodnih kanala. Ovaj put, najviše prijava odnosilo se na kvarove na uličnoj rasvjeti.

"GRAĐANSKA PATROLA" Najviše prijava se odnosi na kvarove na uličnoj rasvjeti
Foto: Grad Banjaluka

Kvarovi su prijavljeni u ulicama Majke Knežopoljke, Svetozara Ćorovića, Voždovačkoj i Vlade Zeljkovića. Po prijemu prijava, dali smo nalog izvođačima radova da poprave rasvjetu – kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Građani su na nekoliko mjesta prijavili nepokošene parcele, kao i zapuštena dvorišta.

– Što se tiče privatnih parcela, tu Grad nema nadležnosti i jedino možemo apelovati na vlasnike da urede svoje parcele, ali i tu postoje problemi jer mnogi ne žive u Banjaluci – ističu u nadležnom odjeljenju.

Građani su primjetili i da su začepljeni odvodni kanali na novom mostu između Obilićeva i Hiseta.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove naglašavaju da su kanali već očišćeni i još jedanput se zahvaljuju sugrađanima na dojavama.

– „Građanska patrola“ je aplikacija koja sve više dobija na značaju, a tome su doprinijeli i sami građani koji nam javljaju o uočenim problemima i tako nam pomažu u našem radu. Nastojimo da odmah reagujemo, pogotovo kada u pitanju hitni slučajevi – kažu u Gradskoj upravi.