Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Gradonačelnik južne Mitrovice: Ukinuti sjevernu Mitrovicu, ja ću da vladam

Politika
Autor:

Foto: Facebook/screenshot

Nakon jučerašnje ostavke gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Gorana Rakića, oglasio se gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sa zahtjevom upućenim kosovskoj vladi da on upravlja “ujedinjenom Mitrovicom”.

– Zahtijevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podjeli Mitrovice na dvije opštine – napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu, prenosi KoSSev.

Kërkoj nga Qeveria e Kosovës që t'i ndërmerr të gjitha veprimet e nevojshme ligjore, që menjëherë të shfuqizohet vendimi…

Gepostet von Agim Bahtiri am Dienstag, 27. November 2018

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština odnosno kako je rekao, “onako kako je uvijek bilo”, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao “ujedinjenom Mitrovicom”.

Na juče održanoj vanrednoj sjednici opštine Sjeverna Mitrovica, gradonačelnik Goran Rakić podnio je ostavku, a Skupština je potpisala Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucionalnih odnosa sa institucijama u Prištini. Iste odluke donijeli su i gradonačelnici i skupštine preostale tri opštine.

(KoSSev)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO