Banjaluka

"Gradonačelnik nije bio upoznat sa našim problemima" U narednom periodu noviteti u TAKSI SLUŽBI, moguć i veći broj taksista

Banjalučki taksisti zbog gubitka mnogih stajališta u centru grada juče su u znak protesta blokirali ulice, a nakon samo par sati održali su sastanak sa predstavnicima Gradske uprave.

Taksisti protestuju u Banjaluci
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi” Dragan Purišić za Srpskainfo je otkrio da su iz Gradske uprave pristali da taksisti dobiju zamjensko stajalište na početku Ulice Milana Tepića od Kralja Petra I Karađorđevića do Kninske i na toj lokaciji će oni dobiti 11 mjesta za stajanje.

– Pored toga, ima još mjesta koja su još iscrtana gdje bi stajali ljudi kada nema posla i čekati poziv za vožnju. Rok je do kraja januara da se to sve obilježi kada vremenske prilike budu dozvolile – poručio je Purišić.

Purišić smatra da će se rok ispoštovati i da neće doći ponovo do toga da moraju protestovati i blokirati grad.

-Gradonačelnik nije bio upoznat sa svim našim problemima. Na sastanku smo sve razjasnili. Voljan je da izađe u susret jer to nije samo stvar taksista nego i interesa samog grada da građani i turisti imaju taksi službu na dohvat ruke – istakao je Purišić.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja "Banjalučki taksi"
FOTO: ELTA HD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ono što je novina kada je u pitanju banjalučki taksi su licence koje će oni dobiti u narednim mjesecima.

– Pravni tim zajedno s nama mora to da odradi. Tu će biti uključeno i Ministarstvo saobraćaja i veza RS koje je dalo pogrešno tumačenje i koje se mora ispraviti da bi Grad Banjaluka morao da ima reprezentativan taksi i da imamo taksi licence kao što imaju Sarajevo i svi evropski gradovi – rekao je Purišić te dodao da su licence vlasništvo taksiste i da oni imaju pravo nasljedstva kao i drugi taksisti.

Pročitajte još

Taksi u Banjaluci ranije je imao problem sa brojem taksista i da pojedini stanovnici Banjaluke čekaju i po 10 godina da dobiju odobrenje za taksi. Purišić je objasnio da će se i taj problem riješiti u narednom periodu.

-Ukoliko se dobiju licence, mi pristajemo da se poveća broj taksista. Trenutni broj taksista u Banjaluci je 265 – istakao je Purišić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je ranije da će svi zahtjevi taksista biti ispunjeni.

FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Sve zahtjeve takista koji su danas bili na dnevnom redu, riješili smo baš onako kako su oni i zahtijevali. Sva mjesta za rad koja su im potrebna biće im obezbijeđena, čim se steknu vremenski uslovi za tako nešto – rekao je on.

Dodao je kako su istovremeno otvorili i još jedno, za njih, izuzetno važno pitanje.

-Pored toga, na sastanku smo otvorili još jedno važno pitanje, a tiče se izdavanja, odnosno prenosa licenci za taksi prevoznike. Ovo višedecenijsko pitanje smo takođe spremni razmotirti i baviti se rješavanjem istog- istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, juče su taksisti blokirali uži i širi centar Banjaluke zbog toga što su zbog uvođenja jednosmjernog saobraćaja izgubili preko 30 taksi stajališta u samom jezgru grada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu