Regioni

GRADONAČELNIK PREDSTAVIO PROGRAM Obilježavanje 20. godišnjice Brčko distrikta

Dvadeset godina Brčko distrikta biće obilježeno nizom kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja koji će se održati u naredne dvije sedmice.

GRADONAČELNIK PREDSTAVIO PROGRAM Obilježavanje 20. godišnjice Brčko distrikta
FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA

Centralni događaj biće svečana akademija koja je će biti održana u nedjelju 8. marta u 13 časova. Tradicionalni koncert, kao poklon našim sugrađanima, planiran je za 6. mart nastupom estradne zvijezde Marije Šerifović, a za najmlađe će biti održan niz manifestacija od kojih je najznačajniji festival dječije muzike “Dječija mašta može svašta“  – rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Organizacioni odbor obilježavanja 20. godišnjice Brčko distrikta uvrstio je u program niz koncerata, dječijih i predstava za odrasle. Predviđen je i niz promocija knjiga, izložbe slika a biće predstavljena i monografija Brčko distrikta koja se priprema u povodu dvije decenije Distrikta.

– Planirano je i nadamo se da će naši odbojkaški klubovi  dobiti organizaciju finala kupa tako da bi i ove godine ova sportska takmičenja trebalo da obilježe Dan Distrikta – rekao je Milić dodajući da su planirana takmičenja u nizu drugih sportova, kao i Osmomartovska ulična trka.

Uz Simpozijum medicinskih sestara i tehničara biće po prvi priređeni i Dani ženskog preduzetništva, rukotvorina, tradicije i poslovnih ideja.

Obilježavanje Dana Brčko distrikta koštaće ove godine 119.000 KM.