Banjaluka

Gradska uprava slavi 90. rođendan: Za početak svjetlosna projekcija i koncert tamburaša

Svjetlosnom projekcijom na zgradi Gradske uprave i koncertom Gradskog tamburaškog orkestra, u srijedu u 19 časova, započeće obilježavanje 90. rođendana Gradske uprave. Rođendanska manifestacija “Zlatno doba povodom 90 godina Gradske uprave” biće održana od 1. do 5. decembra.

Gradska uprava slavi 90. rođendan: Za početak svjetlosna projekcija i koncert tamburaša
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od 2. do 5. decembra u sklopu dana “Otvorena vrata Gradske uprave” u glavnom holu biti pripremljen foto-kutak sa scenografijom iz zlatnog perioda Banjaluke, gdje će posjetioci imati priliku da se fotografišu. Kako bi se što bolje dočarao ambijent zlatnog doba, centrom grada šetaće glumci, koji će se naći u ulozi bana, njegove supruge i činovnika. Sugrađani će imati priliku da se druže i fotografišu sa kostimiranim glumcima.

U Banskom dvoru, tokom trajanja manifestacije, biće otvorena izložbena postavka „U posjeti banu“, a za posjetioce biće omogućeno stručno vođenje od strane autora postavke Nadežde Lazarević Kovačević i Dragana Kovačevića.

Za 90. rođendan Gradske uprave, biće izvedena i predstava „Zlatno doba“ 2. decembra u Narodnom pozorištu RS, za koju će Gradska uprava pokloniti karte sugrađanima.

Prihvati notifikacije