Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRANICE POROZNE Miličević: U Teslić za dan došlo 110 osoba iz inostranstva

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Milan Miličević

Granice su porozne i nije još došlo do zatvaranja granica iako se o tome stalno govori i najavljuje. Znam da su za to potrebne značajne pripreme, ali je to već sada postalo hitno, istakao je načelnik Teslića i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Milićević.

On je naglasio da se u posljednja 24 časa u lokalnu epidemiološku službu Doma zdravlja u Teslić javilo 110 osoba koje su došle iz zemalja okruženja, od Italije pa nadalje.

Miličević je naveo da u Tesliću još nije evidentirana nijedna osoba pozitivna na virus korona, zahvaljujući preduzetim mjerama nadležnih institucija, ali i disciplini velikog broja građana.

– Dok se ne zatvore granice i ne naprave karantinska naselja ovaj problem imaćemo u kontinuitetu jer nije malo 110 ljudi za 24 sata da dođe u Teslić  – rekao je Milićević. On je dodao da je na današnjoj sjednici Tima za praćenje epidemiološke situacije odlučeno, da se putem javnog proglasa pozovu mladi zdravi sugrađani, da se telefonski jave lokalnom Crvenom krstu radi volonterskog rada – snabdijevanja hranom, lijekovima i drugim potrepštinama za sugrađane starije od 65 godina, koji nisu u mogućnosti da to sami obezbijede.

– Dezinfekcija javnih objekta i površina u Tesliću teče odlično. Aktivnost se radi i danas i nastavljaće se svih narednih dana i obnavljaće se u svim ustanovima i javnim prostorima svakih sedam dana, a trenutno na raspolaganju imamo dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava – naveo je Miličević.

On je najavio da će danas biti objavljeni telefonski brojevi policije, inspekcije i Doma zdravlja na koji građani mogu da prijave svaku sumnju da je došlo do povećanja cijena.

Suzdržite se lažnih informacija

Miličević je apelovao da se građani uzdrže od lažnih dojava i informacija, kojih je u zadnja 24 časa bilo tri, s obzirom na to da nadležne službe moraju da intervenišu, a ukoliko je riječ o takvoj dojavi, gube dragocjeno vrijeme.

– Vrtići u Tesliću rade sa manjim kapacitetom. U pet privatnih i jednom javnom boravi oko 60 djece. To je mali procenat koji nije problematičan  – ocijenio je Miličević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO