Hronika

"GROBLJE NAM JE KAO DRUGA KUĆA" Zbog PIJANOG VOZAČA Radovan ostao bez kćerkice i oca

“Pokušavamo da živimo normalno koliko-toliko, odlazimo na posao. Svaki dan odlazimo na groblje, koje nam je, kako kaže supruga, postalo kao druga kuća.”

"GROBLJE NAM JE KAO DRUGA KUĆA" Zbog PIJANOG VOZAČA Radovan ostao bez kćerkice i oca
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovako za Blic govori Radovan Ćirić, koji je u saobraćajnoj nesreći 15. septembra izgubio oca Vojina (77), a dvije nedjelje kasnije i desetogodišnju kćerku Dajanu u bolnici. Zbog sumnje da je pijan naletio na njihov auto svojim “audijem A4”, uhapšen je Vladimir P. (32) iz Inđije.

Porodica Ćirić juče je dala 40-dnevni pomen djevojčici.

Prije dvije nedjelje dali smo pomen djedi, sada njoj. Svaki dan smo na groblju, jer nam nekako bude lakše kad odemo da obiđemo kćerkin i grob mog oca… – kaže Radovan sa tugom u glasu.

Osvrćući se na istragu kobne saobraćajne nesreće, on dodaje da je Vojinu Ć. produžen pritvor do 15. novembra, kao i da se čekaju nalazi saobraćajnih vještaka i odbukcioni nalazi, te da se saslušavaju svjedoci.

– Očekujem da čovjek koji ih je ubio dobije maksimalnu kaznu propisanu zakonom. Ipak, koliko god da dobije, nama njih ne može vratiti, ali osjetićemo barem da postoji neki djelić pravde – dodaje Radovan.

Podsjećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju 15. septembra na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića u Inđiji, kada se “audi A4” kojim je upravljao Vladimir P. sudario sa “renoom klio” u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo kada je Vladimir P. na raskrsnici prošao na crveno svjetlo i tom prilikom udrario u lijevu bočnu stranu “renoa”. Vojin Ćirić je stradao na licu mjesta, dok je njegova unuka, koja je sjedila na zadnjem sjedištu, preminula dvije nedjelje kasnije u bolnici. Ovoj stravičnoj nesreći prisustvovalo je više ljudi zaposlenih u okolini raskrsnice, koji su i dalje prestravljeni zbog onoga što su vidjeli, a koji su pritrčali u pomoć ljudima.

– Ne biste vjerovali kakav je to udarac bio. Prašina se digla do centra, “reno” je od siline udarca letio još 50 metara, a “audi” je nastavio pravo i probio bankinu. Odmah sam pritrčao ljudima u “renou”, u isto vrijeme pritrčala je i djevojka koja je radila na pumpi. Vidio sam da vozač ne daje znake života, ali tek kada mi je radnica sa pumpe rekla, vidio sam da je pozadi djevojčica… – ispričao je jedan od očevidaca tragedije.