Politika

Grujičić: Savjet ministara da ISPUNI OBEĆANJE i izdvoji dva miliona KM za Srebrenicu

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da ova lokalna zajednica traži da Savjet ministara izdvoji dva miliona KM za realizaciju projekata u ovoj opštini, što je obećano na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru 2015. godine.

Grujičić: Savjet ministara da ISPUNI OBEĆANJE i izdvoji dva miliona KM za Srebrenicu
FOTO: SRNA
Mladen Grujičić

Grujičić je rekao da je na današnjem sastanku sa predsjedavajućim Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Stašom Košarcem u Srebrenici, razgovarao o ovom pitanju i obećanoj donaciji kako bi se ono aktuelizovalo i realizovalo.

Košarac se zalaže da se u organima na nivou BiH ovo pitanje riješi i da se omogući da u Srebrenici budu realizovani projekti ovim sredstvima. Cilj nam je da Košarac to pitanje iznese i sa preciznim informacijama upozna Parlamentarnu skupštinu – rekao je Grujičić.

On je pojasnio da je opština dostavila spisak 28 projekata Savjetu ministara, ali da nije nikada dobila odgovor da li će i koji projekti biti finansirani.

– Uprkos našim urgencijama, nikada nismo dobili pisani trag da li će biti realizovani naši projekti. Iz drugih izvora nezvanično saznajemo da ti projekti neće biti realizovani jer je riječ o lokalnim putevima i projektima za koje navodno Savjet ministara ne izdvaja novac, jer oni podržavaju samo regionalne i projekte na nivou BiH – navodi Grujičić.

On je upitao kako je Savjet ministara odobrio sredstva za ovu lokalnu zajednicu ako podržava samo regionalne projekte.

– Nadamo se da će nam Košarac pomoći da se pitanje obećane pomoći za Srebrenicu aktuelizuje na nivou BiH i da će to doprinijeti rješavanju ovog pitanja i realizovanju određenih projekata tim sredstvima – kaže Grujičić.

Odgovarajući na pitanje Srne da li će ovaj problem biti riješen ako SNSD nakon oktobarskih izbora uđe u vlast na nivou BiH, Košarac je rekao da je Vlada Republike Srpske, predvođena kadrom SNSD-a, realizovala brojne projekte na području ove opštine u prethodnom periodu i da će, ako formira vlast nakon izbora u BiH, odgovoriti zahtjevima da se Srebrenica u narednom periodu što brže i bolje razvija.