Hronika

Haker iz Banjaluke UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Aljoša Borković osumnjičen za KOMPJUTERSKI KRIMINAL

Aljoša Borković haker iz Banjaluke protiv kojeg je podneseno više izvještaja zbog krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminala uhapšen je u Hrvatskoj.

Haker iz Banjaluke UHAPŠEN U HRVATSKOJ:  Aljoša Borković osumnjičen za KOMPJUTERSKI KRIMINAL
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ovu informaciju saopštio je MUP Republike Srpske uz navođenje inicijala osumnjičenog.

MUP Republike Srpske obaviješten je od strane Nacionalne jedinice EUROPOL-a Republike Hrvatske da je A.B. iz Banjaluke lišen slobode 28. marta 2024. godine u Hrvatskoj, te mu je 29. marta 2024.godine od strane Opštinskog državnog tužilaštva u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta- saopštio je MUP Srpske.

Pročitajte još

Aljoša Borković uhapšen je u trenutku kada ga i u Banjaluci očekuje više krivičnih postupaka zbog kompjuterskog kriminala

Ujedno podsjećaju da su u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili više izvještaja protiv Borkovića zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta, ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske.Za ovim licem bila je raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.–

O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- saopštio je MUP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu