Svijet

Hanter Bajden dao izjavu pred odborima u Kongresu “Moj otac nije bio uključen u moje poslove”

Sin američkog predsjednika Hanter Bajden izjavio je danas pred odborima za nadzor i pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa da Džozef Bajden nije bio uključen u njegove poslove.

Hanter Bajden
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Ovdje sam danas da iznesem jednu nespornu činjenicu koja bi trebalo da okonča lažnu premisu ove istrage: Nisam miješao svog oca u svoj posao. Ni dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni kao umjetnik. Nikada  rekao je Bajden pred odborima u Kongresu.

On je optužio republikance da su “trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom”.

Pročitajte još

– Sve vrijeme ste ignorisali jasne i ubjedljive dokaze koji su vam ispred nosa. Nemate dokaze za neosnovane zavjere o mom ocu – rekao je Hanter Bajden.

Sin američkog predsjednika se pojavio pred odborima za nadzor i  pravosuđe kako bi odgovorio na pitanja u vezi sa tvrdnjama da je Džozef Bajden lično imao koristi, kao i da je uticao na njegove poslove u u Kini i Ukrajini dok je bio potpredsjednik SAD.

Pokušaji republikanaca da povežu odnos oca i sina sa širom istragom o opozivu Džozefa Bajdena propali su ranije ovog mjeseca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije