Svijet

Sinu američkog predsjednika PRIJETI 17 GODINA ZATVORA: Hanter Bajden optužen za utaju oko milion evra poreza

Ministarstvo pravde SAD podnijelo je novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsjednika Hantera Bajdena u kojoj je optužen da nije platio poreze u iznosu od 1.4 miliona dolara (oko 1.4 miliona evra).

Sinu američkog predsjednika PRIJETI 17 GODINA ZATVORA: Hanter Bajden optužen za utaju oko milion evra poreza
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Prema optužnici koju je podigao u četvrtak okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična djela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza.

Njemu prijeti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku.

Ministarstvo je navelo da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1.4 miliona dolara (oko 1.4 miliona evra) federalnih poreza od 2016. godine do 2019. godine.

Pročitajte još

Dodaje se da je umjesto toga potrošio ogromne sume novca na, kako se navodi, drogu, djevojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odjeću i druge stvari, uključujući više od 70.000 dolara (oko 70.000 evra) za programe odvikavanja od droga.

Nije jasno kada će se Hanter Bajden pojaviti u sudu.

U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala, prenosi Blic.

Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije