Hronika

HAOS U KOTOR VAROŠU Pijan se potukao na benzinskoj pumpi, pa pucao iz automatske puške

Policija je u Kotor Varošu uhapsila D. P. jutros zbog sumnje da se prvo potukao na benzinskoj pumpi u Maslovarama, a zatim se vratio sa automatskom puškom i ispucao nekoliko metaka u vazduh.

HAOS U KOTOR VAROŠU Pijan se potukao na benzinskoj pumpi, pa pucao iz automatske puške
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Portparol PU Banjaluka Milana Stojanović rekli su  da je on uhapšen jutros oko 4.30 časova, a da se sumnjiči da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Od strane radnika benzinske pumpe u mjestu Maslovare, jutros oko 4.15 časova, prijavljeno je da je došlo do fizičkog sukoba između dvije osobe, nakon čega se jedna udaljila sa prostora benzinske pumpe. Nakon kraćeg vremena on se vratio i iz automatske puške ispalilo nekoliko hitaca u vazduh, te otišao u nepoznatom pravcu –  pojasnila je Stojanovićeva.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te u blizini pronašli i uhapsili D.P. i od njega oduzeli automatsku pušku.

– Na licu mjesta obavljen je uviđaj, a on je priveden u službene prostorije Policijske stanice Kotor Varoš, radi vršenja kriminalističke obrade. D.P. podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 1,31 promil alkohola u ogrganizmu. Sve mjere i radnje preduzete se uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog sudije Osnovnog suda Kotor Varoš – istakla je Stojanovićeva.

Prihvati notifikacije