Hronika

HAPŠENJE U BANJALUCI ZBOG KRAĐA I DROGE Policija pretresla kuće i vozila osumnjičenih

Danko Renovica i Slobodan Ivanović uhapšeni su juče u Banjaluci zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saznaje Srpskainfo.

HAPŠENJE U BANJALUCI ZBOG KRAĐA I DROGE Policija pretresla kuće i vozila osumnjičenih
FOTO: PU BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Prilikom obavljanja redovnih poslova policajci su Ulici Braće Mažar i majke Marije uočili dvije sumnjive osobe.

– Izvršenom kontrolom utvrđeno je da se radi  D.R. i M.B. Zbog postojanja osnova sumnje da su na području Grada Banjaluka počinili više teških krađa i krivičnih djela u vezi droge oni su uhapšeni – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić, navodeći inicijale osumnjičenih.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da  M.B. (Mate Bilać) posjeduje falsifikovanu ličnu kartu Republike Hrvatske na navedeno ime, te da se zapravo radi o Ivanoviću za kojim je raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona.

– S obzirom da su tvrdili da ne posjeduju vozilo, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da oni koriste „škoda oktaviu”. Obavljen je pretres vozila, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: pištolj, više mobilnih telefona sa sim karticama spremni za korištenje, elektronski uređaji – ometači signala, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela – pojasnila je Mučibabićeva .

FOTO: PU BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: PU BANJALUKA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U saradnji sa policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeno lice D.R., na području opštine Sokolac.

Određene aktivnosti u okviru ovog predmeta i dalje su u toku.