Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HDZ predložio svoje kandidate u komisijama Doma naroda Parlamenta BiH

Politika
Autor:

Foto: M.Smajkić/RAS Srbija

Nakon što je juče klub delegata iz reda srpskog naroda predvođen SNSD-om konačno dostavio imena svojih kandidata za članstvo u komisijama Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posljednji su to učinili i iz kluba Hrvata ovog doma, u kojem sjede četiri osobe koje su kadar HDZ sa predsjednikom Draganom Čovićem na čelu.

Tako su u Ustavno-pravnu komisiju predloženi Bariša Čolak (HDZ) i Lidija Bradara (HDZ), u Komisiju za inostranu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i veze Marina Pendeš (HDZ) i Zlatko Miletić (DF), a u Komisiju za finansije i budžet Dragan Čović (HDZ) i Marina Pendeš (HDZ).

Inače, Klub Bošnjaka je još u maju dostavio svoje prijedloge te je skoro pola godine čekao da to urade i klubovi Srba i Hrvata.

U Ustavnopravnu komisiju su predloženi Asim Sarajlić (SDA) te Amir Fazlić (SDA).

Za Komisiju za inostranu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije predloženi su Fahrudin Radončić (SBB) i Amir Fazlić. Fazlić je predložen i za Komisiju za finansije i budžet, a s njim i Denis Bećirović (SDP).

Podsjetimo, Klub Srba je za članove Ustavnopravne komisije predložio delegate SNSD Sredoja Novića i Lazara Prodanovića. Za članove Komisije za inostranu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije predloženi su Dušanka Majkić iz SNSD i Mladen Bosić iz SDS, dok će Nikola Špirić (SNSD) i Dušanka Majkić popuniti Komisiju za finansije i budžet.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO