Hronika

Hicem u čelo ubio najboljeg prijatelja: Kako je došlo do TRAGEDIJE NA IZLETIŠTU kod Kalinovika

Marko Sladoje (26) hicem iz puške usmrtio je svog najboljeg druga Nemanju Koprivicu (30) na izletištu u mjestu Ulog kod Kalinovika, potvrđeno je za Srpskainfo.

Hicem u čelo ubio najboljeg prijatelja: Kako je došlo do TRAGEDIJE NA IZLETIŠTU kod Kalinovika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

 Tragedija se dogodila u nedjelju oko 23 časa kada je Sladoja, usljed nestručnog rukovanja lovačkom puškom, ispalio hitac koji je njegovog druga pogodio u čelo. Nesretnom mladiću nije bilo nikakve pomoći, preminuo je na licu mjesta.

Nakon što se desio incident odmah je obaviještena policija koja je izašla na lice mjesta, gdje je zatečeno nekoliko mladića i tijelo ubijenog Koprivice.

Roštilj

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su Marko i Nemanja, sa još nekoliko drugova iz sela, bili zajedno na roštilju i da tu nije bilo nikakve svađe ni sukoba.

– Radi se o mladim ljudima koji su iz istog mjesta i koji se stalno druže. Kada su došli na izletište, jedan od njih je donio pušku. Oni su tu bili cijeli dan, te je uveče Marko navodno uzeo pušku jer je htio da jedan hitac ispuca u vazduh – kaže naš sagovornik.

Dodaje da mu to nije uspjelo, da je moguće da se puška bila zaglavila, a zatim kada je krenuo spuštati pušku na zemlju došlo je do opaljenja.

– Da li se u tom trenutku puška otkočila ili je on slučajno povukao obarač, to će utvrditi dalja istraga. To na kraju nije toliko ni bitno, jer se desila velika tragedija. Hitac iz puške je Koprivicu pogodio u čelo i usmrtio ga na licu mjesta – istakao je pomenuti izvor.

Mještani u nevjerici

Prema njegovim riječima, ovde nije postojala nikakva namjera da Sladoje ubije Koprivicu, nego se radi o nehatu.

Pročitajte još

– Tužilac će najvjerovatnije ovaj slučaj okarakterisati kao izazivanje opšte opasnosti sa smrtnom posljedicom – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Mještani Kalinovika danas su u nevjerici prepričavali šta se desilo u mjestu Ulog. Niko nije mogao vjerovati da je Koprivica izgubio život.

– Godinama poznajem oba momka. Oni su se stalno družili i nisu se razdvajali. To je društvo od njih pet-šest momaka i skoro uvijek su bili zajedno – kaže naš sagovornik.

Dodaje da poznaje i njihove roditelje i da potiču iz dobrih i vrijednih porodica.

– Ovo je velika tragedija za obje porodice. Ne znam kako će i jedni i drugi živjeti poslije ove tragedije. Kada je došla policija Marko ih je tu sačekao i on je uhapšen. Međutim, njemu veća kazna od ove ne treba. Žao mi je i njega; on će trebati živjeti sa činjenicom da je ubio svog najboljeg druga – kaže jedan mještanin.

Puška

Jedan od njihovih prijatelja ispričao je da su oni često znali odlaziti vikendom u prirodu da roštiljaju i druže se.

– Tokom ljeta, kad god su imali vremena, išli su da roštiljaju i da se druže. Tu pušku nije donio ni Marko ni Nemanja, već treći drug. Možda su je ponijeli u slučaju da im priđu neke divlje životinje, jer se to mjesto nalazi u šumi i udaljeno je od Kalinovika – ističe naš sagovornik.

Dodaje da ne zna zašto se Marko odlučio da uzme pušku i da puca u vazduh.

– Cijeli dan su bili tu. Moguće je i da je Marko popio koje pivo, ali svakako mu nije bila namjera da pogodi druga. Velika je ovo tragedija za cijeli Kalinovik – kaže prijatelj nesretnih mladića.

Prema našim informacijama, ovo djelo će najvjerovatnije biti okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti. Prema Krivičnom zakoniku, ko ovo djelo učini iz nehata i ako nastupi smrt učinilac će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Prihvati notifikacije