Magazin

Hladni dani donose posebne zahtjeve: Jednostavni savjeti da sačuvate gustinu i sjaj kose

Dolaze hladniji dani, a kosa je najosjetljivija na niske temperature kada gubi sjaj i gustoću.

Djeca sa školskim torbama
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Morate pažljivo pregledati svoj set preparata i odabrati one proizvode koji će vam pomoći da pripremite kosu za početak hladnog vremena. Ipak, gusta kosa počinje pravilnom ishranom.

Ali dobijanje potrebne doze vitamina i minerala iz obične hrane nije tako lako. Odnos između ishrane i ljepote kose je najdirektniji. Nedostatak proteina ih čini krhkim i usporava rast. Nedostatak određenih vitamina lišava elastičnost i sjaj. Nedostatak važnih minerala može dovesti do stanjivanja pramenova. Sva manjkava stanja se odmah reflektuju na kosu i signaliziraju da ishranu treba hitno staviti pod kontrolu.

Pročitajte još

Ishrana treba da bude bogata prosom, gvožđem, cinkom, vitaminima B, L-cistein, svježom paprikom i zelenim čajem.

Dodatnu zaštitu kosi od negativnog uticaja spoljašnje sredine možete da obezbijedite ako kombinujete djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra sa spoljašnjom njegom koristeći prirodne domaće šampone i losion.

Izbjegavajte šampone i sredstva koji sadrže silikone, parabene i boje, a za obnavljanje pramenova dobri su preparati sa organskim ekstraktom klica graška, biotina, keratina i kofeina, prenosi magazine Novosti.

Kosa postaje gušća, sjajna i jaka, što znači da je spremna da izdrži sve loše vremenske prilike, bilo da se radi o temperaturama ispod nule ili jakim vetrovima. I sve to bez nepotrebnog stresa i težine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije