Hronika

HOROR U BIJELOM POLJU Muškarac i žena tjerali 7 djevojaka na prostituciju, imale desetine mušterija dnevno

Vlasnik jednog bjelopoljskog lokala D. L. i Nišlijka A. M. iskoristili su loše materijalno stanje R. N. iz Prokuplja i na prevaru je doveli da radi navodno kao konobarica u toj kafani, gdje je zapravo primoravana na prostituciju i zadovoljavanje desetina mušterija dnevno.

Djevojka pleše oko šipke
FOTO: PAVEL WOLBERG/EPA

To su navodi Naredbe za sprovođenje istrage koju je protiv dvoje osumnjičenih pokrenulo Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, na čiji prijedlog su im sudija za istrage, a potom i vanraspravno vijeće, produžili pritvor.

Bjelopoljac D. L. i A. M. sumnjiče se za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Zajedno djelujući njih dvoje su u prvoj polovini januara ove godine u Prokuplju vrbovali oštećenu R. N. iskorišćavajući njene teške materijalne prilike i činjenicu da je od svog ranog djetinjstva ostavljena od roditelja u Dom za nezbrinutu djecu, te da nakon što je napunila 18 godina nije imala gdje, dovezli su je u Bijelo Polje uz obećanje da će je zaposliti u kafanu kao konobaricu za platu od 600 evra i smještaj.

Nakon što je tri dana radila kao konobarica, vlasnik kafane D. L. oduzeo joj je lične isprave i kazao da više ne može raditi kao konobarica, već da bi mu otplatila dug koji je navodno imala prema njemu, jer ju je dovezao iz Prokuplja do Bijelog Polja ucijenio da se mora baviti prostitucijom.

Pročitajte još

Okrivljeni su žrtvu u cilju prostitucije predavali većem broju osoba radi pružanja seksualnih usluga za novac i primoravali je na pružanje seksualnih usluga, a osobe koje su koristile njene usluge plaćali su novac u iznosu od 50 evra za pola časa, 100 evra za jedan čas, dok su za čitavo veče plaćali 500 evra. Od tih iznosa polovinu novca je uzimao D. L. Oštećena je pružala seksualne usluge većem broju muškaraca i to oko desetak muškaraca dnevno, sve do 14. februara ove godine, kada je uspjela da pobjegne, piše u Naredbi za sprovođenje istrage, koju sprovodi Dan, prenosi Nova.

Naredbom je okrivljenima D. L. i A. M. u istrazi stavljeno na teret i izvršenje produženog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije, jer je vlasnik kafane i od januara 2022. godine do decembra iste godine, u objektu koji se nalazi u naselju Nedakusi, koji je jedno vrijeme držao u zakup i u još jednom lokalu zajedno sa okrivljenom A. M. navodio na prostituciju oštećene M. D. iz S. B., B. S. iz N., A. R. iz B., D., T. i A., za sada nepoznatih prezimena, sve iz Niša i učestvovali u njihovoj predaji drugoj osobi. U tim objektima žrtve su pružale seksualne usluge većem broju muškaraca, koji su za izvršene usluge plaćali različite svote novca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije