Hronika

Iznajmljivali je za 50 do 500 evra: Uhapšeni muškarac (48) i djevojka (23) jer su primoravali tinejdžerku na prostituisanje

Drago L. (48) i srpska državljanka Aleksandra M. (23) iz Niša su sredinom januara ove godine doveli u Bijelo Polje djevojku iz Prokuplja uz obećanje da će raditi kao konobarica, a zatim je primorali da se bavi prostitucijom kako bi im vratila navodni dug.

Djevojka pleše oko šipke
FOTO: PAVEL WOLBERG/EPA

Ovo se navodi u rješenju Vrhovnog suda o produženju pritvora koji će, kako se navodi, trajati do 10. septembra. Drago L. i Aleksandra M. se osnovano sumnjiče za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Oni su, znajući za težak život djevojke koja je djetinjstvo provela u Domu za nezbrinutu djecu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako je nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smještaja na prevaru uvedu u prostituciju.

Lažno su joj obećali posao konobarice u Crnoj Gori sa platom od 600 evra. Oni su N. R. 17. januara iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje gdje je počela da radi kao konobarica u lokalu u vlasništvu Draga M.

Međutim, početak novog života za djevojku trajao je tri dana. Drago M. i Aleksandra M. su joj saopštili da je njena karijera konobarice okončana i da se zbog otplate duga koji je nastao uslijed troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom.

U dokumentu objavljenom na sajtu Vrhovnog suda se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno. Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola časa plaćale 50 evra, za jedan čas 100, a za “iznajmljivanje” za cijelu noć plaćali su 500 evra.

Uspjela da pobjegne i obavijesti policiju

Pola od tog novca Drago M. je uzimao za sebe. Pokušaj djevojke da poslije dva dana napusti kafanu i posao prostitutke završio se vikom Draga M. koji joj je zaprijetio i podsjetio da mu duguje 400 evra za prevoz.

Djevojka je potom pokušala da pobjegne, ali je sprečena. Za kaznu, Drago joj je oduzeo lična dokumenta i telefon. Ipak, 14. februara, ona se dokopala telefona, uspjela da pozove taksi i pobjegne iz kafane.

Pročitajte još

Odvezla se do autobuske stanice gdje je kontrolisao policijski inspektor kome je ispričala situaciju u kojoj se našla. Policija je ubrzo upala u kafanu gdje je pronađen dokaz da je djevojka boravila u tom objektu, prenosi Blic.

Policija je pored dokumenta za jednokratnu novčanu pomoć Republike Srbije, Centra za socijalni rad, na ime djevojke pronašla pasoš na ime M. D., novčanicu od 100 evra, privremenu dozvolu za boravak u Crnoj Gori na ime A. M, sanitarnu knjižica na ime R. A. Drago M. je uhapšen tog dana dok je Aleksandra M. uspjela da pobjegne policiji. Za njom je raspisana potjernica i 18. februara policija je uhapsila i nju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu