Gradovi

HUMAN GEST Balonima do donacija za liječenje male Sare

Udruženje građana „Beba više“, aktivisti Omladinskog centra „Vermont“ i Izviđači Brčko distrikta organizovali su danas na Trgu mladih u Brčkom akciju za prikupljanje novca potrebnog za liječenje trogodišnje djevojčice iz Šamca, Sare Maksimović.

HUMAN GEST Balonima do donacija za liječenje male Sare
FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA

Ove organizacije su podržali ideju jednog brčanskog salona vjenčanica da donira balone koji su privukli građane da daju novčane priloge za Sarino liječenje.

Ovo je jedna u nizu akcija koje su već organizovane i podržaćemo svaku ideju koja će pomoći da prikupimo što više novca za Sarino liječenje- rekao je Žaljko Lazarević iz Udruženja „Beba više“.

Milica Garić iz Izviđača Brčko distrikta rekla je da se rado uključila u ovu akciju i da je oduševljena činjenicom da su baloni podijeljeni za veoma kratko vrijeme i da su morali nabaviti novu količinu.

Podjeljeno je ukupno 130 balona i sakupljeno oko 600 KM.

Saru Maksimović boluje od rijetke i teške bolesti mukopolisaharidoze tip 1 ili  Hurlerovog sindroma, a za njeno liječenje potrebno je 150.000 evra. Kutije za dobrovoljne priloge građana postavljene su po cijelom lom gradu.

Novac se  prikuplja i putem žiro računa 5544020008431072 koji je otvoren kod „Naše banke“, a otvoren je i humanitarni broj 1413.

Podsjećamo da se u aktivnosti uključila i Vlada Brčko distrikta koja je za Sarino liječenje rebalansom budžeta predvidjela 50.000 KM.