Sudbine

Humana priča koja ostavlja bez teksta: Dječak (10) skupljao novac kako bi svom prijatelju kupio bicikl (FOTO)

Desetogodišnji dječak je mjesecima skupljao novac da bi radniku na benzinskoj pumpi kupio bicikl. Ovo djeluje kao nevjerovatna humana priča, ali iza ovog čina ne stoji samo obična ljubaznost, nego i velika srca tih malih ljudi.

Točak od bicikla
FOTO: TERESA SUAREZ/EPA

Naime, desetogodišnji Von je redovno posjećivao benzinsku pumpu sa majkom kako bi natočila gorivo i u tim trenucima je upoznao Tonija koji tamo radi. Njihovo prijateljstvo je počelo sasvim slučajno, jer je Von prišao Toniju i otpočeo razgovor sa njim, a na kraju se i nasmijao.

To je prvi put u nekoliko mjeseci da je majka vidjela Vona kako se smije pošto je bio teško bolestan. Vidjevši osmijeh svog sina, majka je nastavila da ga dovodi sa sobom na pumpu kako bi neobavezno ćaskao sa svojim novim prijateljem.

Štedio za godišnji odmor roditelja, ali se odlučio za bicikl!

Sasvim spontano dok su Von i Toni razgovarali, uslijedila je priča o biciklu. Toni nikako nije mogao da pronađe neki povoljniji jer njegova plata na pumpi očigledno nije bila dovoljna.

Dječak je mjesecima skupljao metalni novac kako bi pomogao roditeljima da uplate godišnji odmor. Međutim, došlo je do promjene plana.

-Von je mjesecima sakupljao sav sitniš po kući da bi štedio za godišnji odmor za nas. Jedne večeri je došao i upitao me da li stvarno želim da odemo na odmor, a na pitanje zašto, rekao je da bi radije potrošio ušteđevinu za bicikl njegovog prijatelja Tonija – napisala je ponosna majka na Fejsbuku.

Above all things I regard kindness of heart, and over the years I've tried to live like that and teach my child to do…

Posted by Mandy Moo Fish on Thursday, January 24, 2019

Pročitajte još

Tako su majka i sin otvorili kasicu prasicu i kupili Toniju novi bicikl koji ga je ostavio bez teksta, a majka je sve to i uslikala. 

Toliko je bila ponosna na Vona da nije željela da krije čitavu situaciju i javno objavila na Fejsbuku šta se krije iza osmijeha radnika pumpe.

– Naša djeca nas čine ponosnim u mnogim prilikama, ali danas je moje i njegovo srce toliko puno radosti – napisala je ona.

Nakon toga se obratila svom sinu u objavi i dodala: “Kada vidiš ovu objavu, znaj da je danas od svih tvojih dana na ovoj planeti do sada, moje srce najpunije i najponosina sam na tebe. Budi ljubazan i velikodušan sa svojim vremenom i novcem i zapamti da donošenje radosti drugima jednako može da donese radost i tebi – navela je majka u zaključku, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije