Sudbine

"Hvala, doviđenja i prijatno" Milena Radulović uzdržana nakon odluke o nanogici za Miku Aleksića

Mika Aleksić nastaviće pritvor u svojoj kući uz nadzor elektronske nanogice, poslije osam mjeseci koliko je proveo u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu zbog optužbi Milene Radulović, Ive Ilinčić i još nekoliko djevojaka za seksualno uznemiravanje.

"Hvala, doviđenja i prijatno" Milena Radulović uzdržana nakon odluke o nanogici za Miku Aleksića
FOTO: M. ILIĆ, D ZIVANCEVIC/RAS KOMBO

Tim povodom Milena je kratko poručila:

– Hvala, doviđenja i prijatno – rekla je umjetnica za Kurir.

Očigledno je da je glumica odlučila da ostane suzdržana na ovu odluku.

Prema optužnici, učitelj glume Miroslav Mika Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Klupko užasa počelo je da se odmotava kada je hrabra glumica Milena Radulović u ispovijesti za Blic otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je za Blic da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – ispričala je Milena Radulović u razgovoru za Blic.

Nakon nje, još jedna hrabra mlada glumica, Iva Ilinčić svjedočila je o svom strašnom iskustvu. Kako je rekla, ona nije bila silovana, ali ju je Aleksić seksualno zlostavljao. Šest godina ona je o tome ćutala.

– Bukvalno nikome nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem… Nikome. Ne znam kako to da objasnim. Stidila sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osjećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik, već žrtva jednog izrazito inteligentnog čoveka koji je stalno govorio da me zna u dušu. I stvarno me je znao. On je imao isti sistem sa svakom žrtvom, znao je kako da se približi i koliko god ti kod kuće smišljaš šta ćeš mu reći, sljedeći put kada te napadne, plašiš se i vraćaš se, jer ne želiš da izađeš iz svoje grupe… Dokle to ide? Ne želiš da on misli loše o tebi. Ne želiš da on misli da nisi spremna da uradiš sve za njega. Konstantno postavlja stvari da ti je dao cijeli svijet na dlanu, ponavlja “ja sam vama potreban, ne vi meni”, a mi kao mantru to slušamo 10 godina – ispričala je Iva Ilinčić.

Prihvati notifikacije