Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I NJIMA SE DOGODILO Hakeri ukrali TAJNU BAZU PODATAKA ruske službe bezbjednosti

Svijet
Autor:

Foto: Wikipedia

Prema informacijama dostupnim od insajdera i medija, hakeri su “ukrali” čak 7,5 terabajti tajnih podataka iz jedno od baza ruske službe bezbjednosti FSB.

Navodno su hakeri uspjeli pristupiti podacima preko jedne od sestrinskih organizacija FSB, a prema prvim informacijama među podacima se nalaze i informacije ruskih tajnih bezbjednosnih službi.

Prema onom što je objavljeno u tajnim podacima, FSB je imao namjeru da “očisti” društvene mreže od “nepotrebnih” podataka, kao i da “odvoji” ruski internet prostor od ostatka svijeta, takođe namjeravali su da se pozabave problemom internet pretraživača Tor.

Kako je objavljeno hakerski napad se dogodio 13 jula ove godine i to preko servera moskovske IT kompanije SyTech, koja je za FSB radila na izradi više internet alata.

Haker pod nadimkom 0v1ru$ uspio je pristupiti serverima ove kompanije, kopirati podatke, a na glavnoj stranici ostavio je smajli.

Kasnije ova informacija potvrđena je hakerkom grupom Digital Revolution, koja je dio “ukradenih” informacija podijelila s medijima.

Kako je javio BBC, ovaj hakerski napad je navjerovatnije najveći koji je zabilježen u istoriji ruskih bezbjednosnih službi. Ali naglašavaju da u hakerkom napadu nisu ukradene državne tajne Ruske Federacije, prenosi Radio Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO