Svijet

I ovo je moguće: U Britaniji dvogodišnji pas izliječen od alkoholizma

Koko, dvogodišnji labrador, izliječen je od zavisnosti od alkohola u prvom slučaju te vrste u Velikoj Britaniji, piše britanski Telegraf.

Labrador pas
FOTO: NARENDRA SHRESTHA/EPA

Koko je doveden u prihvatilište za životinje u Plimptonu, Devon, sa još jednim psom nakon smrti njihovog vlasnika. Kako prenosi Telegraf, psima je bila potrebna hitna veterinarska pomoć, zato što su patile od napada.

Osoblje spasilačkog centra tvrdi da su psi postali zavisni od alkohola zato što su imale pristup piću, koje je njihov vlasnik ostavio.

Dok je drugi pas kasnije uginuo, Koko je uspio da se oporavi nakon što je podvrgnut terapiji odvikavanja od alkohola. Pas je bio pod sedativima četiri nedjelje kako bi izbjegao napade.

Pročitajte još

– Odvikavanje psa od alkohola je nešto sa čim se prvi put suočavamo. Koko je sa nama više od mjesec dana, od kada je stigao na intenzivnu njegu. Njegova priča je tragična… Koko je bio u ozbiljnom stanju i zahtijevao je 24-časovnu njegu. Postalo je jasno da pati od simptoma koji su ukazivali na zavisnost od alkohola – objavio je Vudsajd animal reskju trast na društvenim mrežama.

Iz spasilačkog centra su naveli da je pas sada van opasnosti, da ne prima više lijekove i da počinje da se ponaša kao normalan pas.

– Pas još nije spreman za usvajanje i iako se čini da se fizički oporavio, psihički je još povremeno uznemiran – istakli su spasioci i izrazili nadu da će Koko uskoro ipak biti usvojen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije