Hronika

I RADNE KOLEGE ŽRTVE U STRAHU Nakon što je pokušao da UBIJE ŽENU, lociran putem signala telefona

Mahir Kuldija (42), koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), uhapšen je juče oko dva sata na području starog dijela Sarajeva.

I RADNE KOLEGE ŽRTVE U STRAHU Nakon što je pokušao da UBIJE ŽENU, lociran putem signala telefona
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

On je saslušan te je zadržan u policijskim prostorijama na 24 sata, poslije čega će biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca.

Radne kolege nesrećne žene tokom jučerašnjeg dana su i same bile u strahu.

Kako je jedan od njih rekao, Kuldija nema nikakve veze s njihovom firmom niti ga je Mešić ikad spominjala. Nije im poznat ni kao eventualni saradnik ili klijent firme.

Teške povrede

Mešić je zaposlena kao sekretarica u jednoj firmi na Baščaršiji, a ranjena je s dva hica juče oko osam ujutro, kada je krenula na posao. Pogođena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identifikovan je osumnjičeni, koji se dovodi u vezu s pokušajem ubistva, te je potom lociran i uhapšen jutros u 2.15 (juče, op. a.) na području opštine Stari Grad – naglasio je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to razjasniti tokom istrage.

Bogat dosije

U lociranju osumnjičenoga učestvovali su i agenti Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA). On je navodno lociran putem signala mobilnog telefona. Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosije.

Kuldija je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva, nanošenja teških tjelesnih povreda i razbojništava, a robijao je u zatvorima u Sarajevu, Zenici i inostranstvu.