Politika

“Idemo na Kostreš, a zatim u Banjaluku” Dončić najavio protest zbog katastrofalnog položaja boraca (FOTO)

Odlazim na Kostreš gdje sam sa saborcima bio na prvoj liniji odbrane Republike Srpske, na kojem sam ratovao upravo sa ozloglašenom 103. HVO brigadom i regularnom hrvatskom vojskom, a koju je predsjednik Hrvatske Milanović odlikovao u Derventi uz znanje i ćutanje režima, izjavio je Radislav Dončić, narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta.

Radislav Dončić
FOTO: NARODNI FRONT

Dodao je da su osim toga što je ćutao režim, ćutali tada i gotovo svi predstavnici boračkih udruženja, a posebno BORS.

– Stoga ću na Kostrešu, zajedno sa saborcima, provesti određeno vrijeme u šatoru kako bih ukazao na katastrofalan položaj boračke populacije – rekao je Dončić, najavljujući da će poslije toga, zajedno sa svojim saborcima doći u Banjaluku i vlastima iznijeti jasne zahtjeve u cilju poboljšanja statusa boračkih kategorija.

Jelena Trivić
FOTO: NARODNI FRONT
Jelena Trivić
FOTO: NARODNI FRONT

Prije svega, kako je naveo, tražiće povećanje boračkog dodatka na 7 KM, a da bi to bilo moguće, istakao je, mora se izvršiti i revizija boraca Vojske Republike Srpske da bi se znalo ko su bili stvarni borci, a ko ne.

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, izjavila da je živimo u društvu potpuno okrenutih vrijednosti.

– O stranim plaćenicima pričaju oni koji su jedini na vlast došli tim putem, o patriotizmu i odbrani samo njima znanih granica govore oni koji nisu bili tu kada se branila Republika Srpska – rekla je Trivićeva.

Dodala je da je režim borce ponizio do mjere da se mora izaći iz okvira standardnog političkog djelovanja.

– Ovakvim akcijama ćemo pokazati da smo spremni da ih na svaki način istjeramo na čistac i da nam kažu šta za njih predstavljaju borci: samo glasačku mašineriju ili ljude kojima se Republika Srpska skoro 28 godina nakon rata, u miru mora dostojanstveno odužiti za slobodu koju živimo danas – istakla je Trivićeva.

Pročitajte još

Predsjednica Narodnog fronta rekla je da pojedini predstavnici boračkih udruženja češće pominju ime i odbranu Milorada Dodika nego status boraca, pa ih pita da li se oni bore za Dodika ili za borce koje predstavljaju.

– Ipak, vjerujemo da će mnogi borci, nevezano za predsjednike boračkih udruženja, podržati akciju Radislava Dončića i pridružiti mu se u njegovim nastojanjima. I ne samo borci, nego mnogi nezadovoljni građani kojih je u Republici Srpskoj, nažalost, veliki broj – zaključila je Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije