Hronika

IDENTIFIKOVAN ZBOG SPECIFIČNOG HODA Kamere razotkrile napadača na Šarca

Kraljevčanin Lazar I. (23) za kojim policija traga zbog sumnje da je u subotu pokušao da ubije Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra "Ušće" u Beogradu, identifikovan na osnovu snimaka sigurnosnih kamera.

IDENTIFIKOVAN ZBOG SPECIFIČNOG HODA Kamere razotkrile napadača na Šarca
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

U utvrđivanju identiteta pucača pomogao je i njegov specifičan hod, a još se utvrđuje da li na oružju, koje mu je ispalo tokom bjekstva, a koje je policija našla na zelenoj površini pored tržnog centra, ima njegovih bioloških tragova, piše Blic.

Ono što za sada nije poznato je motiv zločina, tačnije šta povezuje Lazara I, “sitnog kriminalca” iz Kraljeva koji je krao patika iz dvorišta, kako ga opisuje tamošnja policija, i Šarca, navodno pripadnika bande “Pink Panter” svojevremeno osumnjičenog za pljačku juvelirnice u Milanu, iz koje je odnijet nakik vrijedan više od milion evra.

Ubistvo po nalogu ili neraščišćeni računi?

 Da li je Lazar I. samoinicijativno krenuo na Šarca, zbog nekih ličnih neraščišćenih računa – poslova, ili je, što je mnogo vjerovatnije, Beograđanina pokušao da ubije po nečijem nalogu.

Druga varijanta, u koju istražitelji više vjeruju, nameće pitanje ko je mladog Kraljevčanina angažovao da ubije Šarca jer, pretpostavka je, trebalo je da usmrti Beograđanina, ali spletom okolnosti, plan nije ispunio do kraja. Da li će zbog tog kiksa snositi posljedice, trenutno može samo da se nagađa.

Nesumnjivo je da je Lazar I. imao dobre informacije, logističku podršku, o kretanju Šarca, kao i da treba da mu puca u glavu i to van vozila, jer je, u strahu za svoju bezbjednost nosio pancir i vozio se blindiranim “mercedesom”.

Pročitajte još

Da bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina, policija provjerava sa kim je sve Lazar I. bio u kontaktu i sa kim je sarađivao u prestonici u koju se preselio iz rodnog Kraljeva. Takođe se istražuje da li možda u nekim drugim zločinima ima tragova Lazara I.

Šarac nije prvi put na meti

Subotnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba. Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet mjeseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, vjerovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini.

Ko je osumnjičeni za zločin?

Lazar I, sada osumnjičen za pokušaj ubistva Šarca, ranije je porivođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih tjelesnih povreda, nelegalnog oružja. Svojevremeno je jednog muškarca nožem ubo u butinu poslije svađa ko će prije ući u toalet, a porivođen je i zbog krađa patika iz dvorišta!