Digitalna Srpska

Ilegalnom preuzimanju je kraj: Jutjub uvodi skidanje video snimaka

Da se ne lažemo, postoji mnogo načina da se Jutjub video snimak preuzme i snimi sačuva za kasniju lokalnu reprodukciju na računaru. Ali svi ti načini su, da ne kažemo nelegalni, ali bar neoficijelni. Oni podrazumevaju kopiranje linka video snimka na neki drugi sajt, ili instaliranje softvera koji bi „čupao“ video sa Jutjub sajta.

Ilegalnom preuzimanju je kraj: Jutjub uvodi skidanje video snimaka
FOTO: MAJA HITIJ/EPA

Sada je Jutjub riješio da ponudi korisnicima jednostavnije rješenje, preko „danloud “ opcije na računarima. Ova opcija je u test fazi i za sada je dostupna samo kao eksperimentalna opcija za Premium pretplatnike. Moglo bi se reći da je ovo očekivan potez, s obzirom da pretplatnici već imaju mogućnost preuzimanja video snimaka na mobilnim telefonima, prenosi PC Press.

Premium pretplatnici će, kada aktiviraju ovu opciju, dobiti novo „daunloud “ dugme, pored „šer“ opcije koja se nalazi ispod video snimka. Snimljeni video će se naći u oflajn Jutjun biblioteci korisnika. Prilikom preuzimanja može da se bira kvalitet video zapisa, od 144p do 1080p, što znači da za sada 4K rezolucija nije dostupna. Po svemu sudeći, nema limita u veličini ili dužini preuzetog video zapisa.

Prihvati notifikacije