Politika

“ILI NEŠIĆ ILI JA” Vukanović optužio lidera DNS da, kalkulišući s Dodikom, kompromituje opoziciju

Nemam problem ni sa jednim funkcionerom DNS, ali je problem u jednom čovjeku. Ili Nešić, ili ja, ali obojica ne možemo biti zajedno u opoziciji jer smo dva različita svijeta, dijelimo potpuno suprotne i drugačije vrijednosti.

“ILI NEŠIĆ ILI JA” Vukanović optužio lidera DNS da, kalkulišući s Dodikom, kompromituje opoziciju
FOTO: GORAN ŠURLAN, SINIŠA PAŠALIĆ/RAS KOMBO

Napisao je ovo Nebojša Vukanović na svom blogu, objasnivši kako su za pobjedu (na opštim izborima 2022.) potrebni časni i pošteni ljudi kojima narod vjeruje, a “Nešić i slični koji bi da trguju i kalkulišu sa režimom i Dodikom samo kompromituju opoziciju i zbunjuju narod”.

– Svima je jasno da je njegov lični cilj da osvoji par poslaničkih mandata i bude dio vlasti, ma ko sutra da pobijedi – optužuje Vukanović.

Navodi da su se njegove sumnje da Nešić ima konekcije s Miloradom Dodikom i da samo čeka pogodan trenutak i poziv da se vrati u vlast, da mu se ne može vjerovati niti može biti partner u opoziciji, u srijedu pokazale kao tačne i osnovne.

Pročitajte još

– Poslanici DNS su na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na nagovor svog predsjednika, glasali skupa sa SNSD, i time jasno pokazali da nisu opozicija. Dobro je da narod i javnost vide šta se događa, i sreća pa se već sada pokazalo da sam u pravu, nego u nekom trenutku kada bi Nešić mogao napraviti mnogo veću štetu, zabijajući noć u leđa u odsudnom trenutku – rekao je on.

Vukanović smatra da je mnogo bolje da u DNS smognu snage i “na vrijeme promijene predsjednika, smijene Nešića i postave nekog korektnog i poštenog da bude predsjednik DNS, jer će u protivnom stranka doživjeti debakl”.

– Vremena do izbora i konačnog obračuna ima dosta, ali se ne smiju praviti kardinalne greške i truli paktovi, jer je visoka cijena koja bi mogla da se plati – upozorio je na kraju.

Prihvati notifikacije