Sudbine

Ima 30 godina i sedmoro djece: Muž joj je umro, a ona se bori kao lav da prehrani mališane (FOTO)

Valentina Stevanović sa Vlasine je samohrana majka sedmoro djece koja radi kao pomoćni radnik u školi. Veoma mlada ostala je sama sa djecom, kada joj je muž imao tri infarkta zaredom.

Valentina Stevanović, samohrana majka
FOTO: RTS / SCREENSHOT

Neimaština i tragedija koje su je zadesile, od nje su napravili još većeg borca. Danas se sama stara o djeci, ali i o školi na Vlasini koju pohađa samo trinaest mališana.

Kako kaže, djeca i ona sa minimalnim primanjima životare. Snalaze se kako znaju i umiju, ali od borbe ne odustaju.

Samohrana majka, djeca
FOTO: RTS / SCREENSHOT

– Snalazimo se. Svaka pomoć je uvijek dobrodošla, ali životari se. Fali uvijek nešto, ali kada pogledate njih, morate da nastavite dalje – kaže ova hrabra žena za RTS.

Pročitajte još

Smrt supruga promijenila sve

Kako je prošle godine ispričala za Telegraf sa prerano preminulim suprugom imala je savršeni brak sve dok sudbina nije umiješala svoje prste.

– Ustali smo ujutru, muž mi je rekao da mu nije dobro. Pozvala sam Hitnu, ali od pet ujutru do pola osam njih nije bilo. Muž je imao tri infarkta zaredom i nije mu bilo spasa. Ostala sam sama sa djecom – ispričala je ranije Valentina

Zbog djece i njihove bolje budućnosti Valentina nije poklekla, već je nastavila da se bori.

– Imala sam savršen brak, nikada nije podigao glas na mene, mnogo je radio i trudio se. Djecu smo vaspitali tako da budu skromna, i jesu, na to sam ponosna – rekla je tom prilikom ova samohrana majka.

Borba oko hrane, odjeće i obuće

Kako je rekla u septembru prethodne godine, iako pomoć dobija i od roditelja i od države, nije joj lako.

– Ja imam platu od 30.000 dinara, penziju od muža 16.000 dinara i 12. 000 dječiji dodatak za četvoro djece, jer samo oni imaju pravo na taj dodatak. Teško mi je, ne znamo kuda i kako. Pomažu mi roditelji, čuvaju djecu kada ja radim. Zaposlena sam u školi kao čistačica i živimo u školskom objektu. Moram da kažem, dosta mi pomaže opština i ministar Novica Tončev, uvijek su bili tu za mene. Moram da napomenem da me je posjetila Tamara Misirlić, kojoj se zahvaljujem i moram da kažem da je divna djevojka. Rekla je da će nam pomoći i vidim da želi i da je divna – rekla je tom prilikom Valentina.

Kad god može u pomoć joj pritekne i suprugov sin iz prvog braka. On je punoljetan, radi i, kako je rekla, ima utisak da mališanima želi da zamijeni tatu.

– On je divan momak, on je moje djete. Njega je majka ostavila nakon mjesec dana i nikada se više nije javila – istakla je tada Valentina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije