Politika

"Ima mnogo neriješenih problema Srba iz Sarajeva" Savčić o sastanku Stanivukovića i Karićeve u Banjaluci

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske BORS Milomir Savčić ocijenio je da je sastanak gradonačelnika Banjaluke i Sarajeva, Draška Stanivukovića i Benjamine Karić, imao smisla ako je na njemu razgovarano o brojnim problemima, pogotovo u Sarajevu i ako nije održan radi medijske pažnje i sticanja dnevnopolitičkih poena.

"Ima mnogo neriješenih problema Srba iz Sarajeva" Savčić o sastanku Stanivukovića i Karićeve u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Savčić je istakao da ovaj sastanak i saradnja imaju smisla ako je bilo razgovora i dogovora o tome da položaj Srba u Sarajevu i svakako nesrba u Banjaluci bude kako to zahtijeva i diktira 21. vijek.

– Ukoliko se to radi s ciljem medijske pažnje i nekakvih dnevnopolitičkih poena, onda je to potpuno besmisleno i ne samo da ne donosi rezultat, nego nas sve više udaljava i dokazuje da se neke stvari ne žele rješavati – rekao je Savčić Srni.

On je napomenuo da ima mnogo neriješenih problema, pogotovo u Sarajevu.

Pročitajte još

– Mnogo ljudi se žali da ne može da dođe u posjed svoje imovine, svjedoci smo i danas paljenja i rušenja kuća, uzurpiranja imovine, nemogućnosti obilježavanja značajnih datuma gdje bi trebali da odamo poštu svojim sunarodnicima stradalim u odbrambeno-otadžbinskom ratu kao što istovremeno drugi narodi imaju pravo i mogućnost i nisu ometani da to urade na teritoriji Republike Srpske – naveo je Savčić.

On kaže da su čak i u ratu bili česti kontakti zaraćenih strana, pregovori i dogovori o određenim pitanjima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas u Banjaluci da sastankom sa gradonačelnikom Sarajeva Benjaminom Karić želi da, kako kaže, gradi mostove prijateljstva.

Prihvati notifikacije