Svijet

Srbi kopači tunela pobjegli u Sarajevo: Poznata ruta kojom su osumnjičeni otišli nakon "rudarenja" ispod Višeg suda u Podgorici (FOTO)

Neki od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa iz Crne Gore pobjegli su 11. septembra, autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo, preko graničnog prelaza Šćepan Polje, a drugi su granicu prešli na Dobrakovu.

Otkriveni dosijei kriminalne grupe
FOTO: YOUTUBE/ RTCG - ZVANIČNI KANAL, AP/ GOVERNMENT OF MONTENEGRO / RINGIER

To su utvrdili tužilaštvo i policija, u istrazi krađe dokaza iz depoa Višeg suda u Podgorici, koja je otkrivena 11. septembra ujutro.

Podsjećamo, ranije je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o detaljima privođenja i lociranja onih koji su učestvovali u prokopavanju tunela do Višeg suda u Podgorici.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Žena i lična karta
FOTO: TV VIJESTI/SCREENSHOT
otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ANADOLIJA

Kako je naglasio, u toj akciji učestvovali su državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Ervić (1991).

Pročitajte još

Međutim, nije za sada pojašnjeno niti poznato ko je od četverice osumnjičenih izašao na kom graničnom prelazu.

– Imamo najmanje još pet osoba koje su učestvovale u ovom djelu. Nisu svi učestvovali u iskopavanju tunela. Neki su bili logistika, a neki su pružali i drugu vrstu pomoći – jasan je Adžić.

Takođe, ćemo podsjetiti, u ponedjeljak, 11. septembra, otkriven je neobičan incident u vezi s depoom, jer su neki predmeti unutar depoa bili razbacani. Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju, piše Klix.

Sumnja se da je ukradeno oružje koje je pripadalo Kavačkom klanu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije