Svijet

"Važnije je od koga su dobili naređenje" Indetifikovano nekoliko osoba koje su učestvovale u prokopavanju tunelu do suda u Podgorici (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da je identifikovan veći broj osoba koje su učestvovale u prokopavanju tunela od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda u Podgorici, ali da je važnije ko su nalogodavci djela.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Identifikovali smo osobe koje su učestvovale u kopanju tunela. Očekujemo da tim istražitelja iz Crne Gore posjeti Beograd i da u saradnji sa njima pokušamo da osobe koje su počinile ovo djelo, privedemo pravdi. Čekamo potvrdu od zemalja iz kojih osobe potiču – rekao je Adžić.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ANADOLIJA
otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On je naglasio da je izuzet znatan broj DNK materijala, telefonski brojevi i video-zapisi, naglašavajući da je zavodoljan tokom istrage ovog slučaja.

Adžić je istakao da je izvještavanje medija otežalo da dođu do osoba koje su počinioci djela.

– I negdje se na neki način sugerisalo tim osobama da imamo podatke o njima – rekao je Adžić.

Pročitajte još

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u depou Višeg suda u Podgorici smješteno je ukupno oko 9,5 tona razne vrste droge, od čega oko dvije tone kokaina i oko sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu