Društvo

“Ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju” Sebiji Izetbegović ponuđeno novo radno mjesto

Novoimenovani v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav kazao je da je Sebiji Izetbegović, koja je smijenjena sa čela ove ustanove, ponuđeno novo radno mjesto u ovoj zdravstvenoj ustanovi te da će se ona pitati da li ga prihvata.

Sebija Izetbegović
FOTO: AL JAZEERA BALKANS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Gospođa Izetbegović je specijalista ginekologije i na osnovu toga je pravna služba dala mišljenje, raspoređena je na radno mjesto na Klinici za ginekologiju i akušerstvo rekao je Pilav.

Pilav je objasnio da oduzete titule i zvanja ne ometaju rad Sebije Izetbegović kao specijaliste ginekologije.

Ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju – naveo je.

Objasnio je da je Izetbegović trenutno na bolovanju i da je riječ o standardnoj proceduri te da KCUS ima bazični metabolizam koji radi.

Istakao je da prava Izetbegović ni na koji način neće biti ugrožena te da je odluka o prihvatanju radnog mjesta na njoj.

Pročitajte još

– Naši stavovi u pogledu upravljanja KCUS, liječenja pacijenata, pristupa medicini su potpuno različiti. Ona je dobila novo radno mjesto – to je bila moja zakonska obaveza i to rješenje sam potpisao. Ona je specijalista ginekologije i na osnovu toga je dobila novi posao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo – zaključio je on.

Pojasnio je da po Statutu KCUS vršilac dužnosti ima sva prava i obaveze generalnog direktora.

Imam sva ovlaštenja, idemo dalje! Kad znam da sam dao 150% od sebe, ja mirno spavam, a mirno spavam već trideset godina. Četiri kandidata su se prijavila za mjesto generalnog direktora KCUS, a ranije je bio prijavljen jedan kandidat, odnosno jedna, a sada četiri – rekao je Pilav gostujući na Face TV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije